Η τεχνητή νοημοσύνη, που μέχρι πρόσφατα ακουγόταν ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σήμερα είναι διαθέσιμη σε όλους όσους έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.
Το μεγάλο «μπαμ» έγινε με το ChatGPT, το οποίο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να μας γράψει πρωτότυπα κείμενα, άρθρα και εργασίες, με βάση τις παραμέτρους που του ζητάμε.
Αντίστοιχες προσπάθειες είχαν υπάρξει και στο παρελθόν, όμως αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα κείμενα έμοιαζαν σαν να είχαν γραφτεί από άνθρωπο.
Θεωρείτε ότι η παταγώδης αποτυχία των δημοσκοπήσεων ως προς την πρόβλεψη του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογών μπορεί να επαναληφθεί και στις ελληνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;
- Όχι (9%, 1.434 Votes)
- Ναι (78%, 11.894 Votes)
- Ίσως όχι (1%, 217 Votes)
- Ίσως ναι (9%, 1.380 Votes)
- Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (2%, 245 Votes)
Σύνολο ψήφων: 15.170
Παράλληλα, νέα εργαλεία, όπως αυτό της εταιρίας Bing, «φιλοτεχνούν» εικόνες που δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει κανείς από τα πραγματικά έργα τέχνης.
Μάλιστα, στα εργαλεία αυτά υπάρχει η δυνατότητα «Text to image», μπορεί δηλαδή ο χρήστης να περιγράψει γραπτώς το είδος της εικόνας που θέλει να δημιουργηθεί σε λίγα δευτερόλεπτα να έχει μπροστά του πολυάριθμες εικόνες.
Αποφασίσαμε, λοιπόν, να ζητήσουμε από το Bing AI να οραματιστεί πώς θα μοιάζει η Αθήνα σε 50 χρόνια από τώρα και οι εικόνες που μάς έδειξε ήταν άκρως φουτουριστικές: