Διαβάστε παρακάτω προσεκτικά πώς μπορείτε να μη πέσετε θύματα των επιτηδείων στο Διαδίκτυο που, μέσω ψεύτικων ηλεκτρονικών καταστημάτων, προσπαθούν να εξαπατήσουν τους καταναλωτέ.
Σύμφωνα με την ειδικό της κυβερνοασφάλειας, το πρώτο που πρέπει να προσέχουμε στις αναζητήσεις μας στον παγκόσμιο ιστότοπο είναι κάποια γραμματικά ή τυπογραφικά λάθη τόσο στις περιγραφές των προϊόντων όσο και στη διεύθυνση.
Συνήθως αυτού του είδους οι κυβερνοαπατεώνες, επειδή είναι παγκόσμιας κλίμακας, δεν απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό, δεν γνωρίζουν όλες τις γλώσσες, οπότε συνήθως η μετάφραση των προϊόντων βασίζεται σε google translate και έχει κάποιες αποκλίσεις.
Άρα παρατηρούμε πολύ καλά τη χρήση της γλώσσας τόσο σε τυπογραφικά όσο και σε γραμματικά λάθη.
‘Ενας άλλος τρόπος να καταλάβουμε ότι πρόκειται για απάτη είναι όταν βλέπουμε «εξωφρενικές τιμές σε επώνυμα brands». Γι αυτό ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να προσέχουμε είναι αν η εταιρεία έχει στοιχεία επικοινωνίας.
Συνήθως στα απατηλά σάιτ δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας, δεν υπάρχει διεύθυνση, τηλέφωνο. Οι καταναλωτές πρέπει να ελέγχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση αν υπάρχει το σύμβολο του λουκέτου (πιστοποιητικό SSL), που πιστοποιεί ότι ο ιστότοπος έχει χαρακτηριστεί από την Google ως ασφαλής.
Τέλος δεν θα πρέπει να αποθηκεύουμε ποτέ τα στοιχεία από πιστωτικές και άλλες κάρτες.