Η Apple εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για τους χρήστες των συσκευών της, καθώς η ενημέρωση iOS 18 παρουσίασε ένα σημαντικό σφάλμα.

Oι πελάτες του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα έλαβαν ειδοποίηση να μην εγκαταστήσουν την πιο πρόσφατη ενημέρωση, καθώς το λογισμικό διαπιστώθηκε ότι δεν εγκαταστάθηκε πλήρως και σωστά ορισμένες συσκευές.

Ειδικότερα, χρήστες iPad ανέφεραν ότι τα νέα Pro με το τσιπ M4 της Apple έχουν απενεργοποιηθεί και δεν ήταν δυνατή η επανεκκίνησή τους μετά την έναρξη της εγκατάστασης του iPadOS 18.

Δυστυχώς για όσους έχουν επηρεαστεί από το ζήτημα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παραδώσουν τη συσκευή που επηρεάζεται στο κατάστημα της Apple και να την αντικαταστήσουν.

Η Apple έχει πλέον επιβεβαιώσει ότι η ενημέρωση έχει αποσυρθεί για τα μοντέλα M4 iPad Pro, καθώς αγωνίζεται να διορθώσει το απροσδόκητο αυτό σφάλμα.

Πώς διαπιστώθηκε το πρόβλημα με το update της Apple

Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν πως από τη στιγμή που έκαναν την αναβάθμιση στο iPad Pro τους με M4 επεξεργαστή, οι συσκευές σταμάτησαν να λειτουργούν και δεν άνοιγαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να βάλει… φρένο στην αναβάθμιση.

Ένας χρήστης έγραψε στο Reddit ότι από τη στιγμή που έκανε το update, η συσκευή του έσβησε εντελώς και δεν άνοιξε ποτέ ξανά. Μάλιστα, δεν έχει καν τη δυνατότητα να κάνει επαναφορά μέσω υπολογιστή.

«Μόλις πήγα στο Apple Store, το οποίο επιβεβαίωσε ότι η συσκευή μου είναι “bricked”, αλλά μου είπαν ότι πρέπει να στείλουν τη συσκευή μου στους μηχανικούς τους προτού μου την αντικαταστήσουν, παρόλο που έχω Apple Care», έγραψε.

Ανάλογα μηνύματα έχουν σταλεί από χρήστες των συσκευών και στην ιστοσελίδα της Apple.

Πρόβλημα και με το RCS – Απαιτείται… υπομονή

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η Washington Post, ένα άλλο πρόβλημα που έχει εντοπιστεί, αφορά το RCS -τη μεγαλύτερη ενημέρωση χωρίς τεχνητή νοημοσύνη που έρχεται με το iOS 18, η οποία φέρνει πλούσιες δυνατότητες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Ωστόσο, το αμερικανικό Μέσο προειδοποιεί ότι οι συνομιλίες με χρήστες Android συνεχίζουν να έχουν κενά ασφαλείας, τα οποία «η Apple θα μπορούσε να είχε αποφύγει».

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, το RCS στην τρέχουσα μορφή του δεν προσφέρει την ίδια ασφάλεια με άλλες εφαρμογές, όπως το iMessage.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το RCS της Apple δεν είναι κρυπτογραφημένο, με αποτέλεσμα οι συνομιλίες να παραμένουν ευάλωτες.

Η Apple κατηγορεί τους τεχνικούς περιορισμούς που προκύπτουν από την ένωση των iPhones και Android εφαρμογών μηνυμάτων, όμως η Washington Post αναφέρει ότι «αυτό είναι μια ελλιπής εξήγηση» και ότι κάνουν «τις συνομιλίες με συσκευές Android χειρότερες».

Η Apple έχει ανακοινώσει ότι θα συνεργαστεί με τους καθοδηγητές των προτύπων της κινητής τηλεφωνίας για να βελτιώσει το RCS, αλλά αυτή η αλλαγή δεν αναμένεται σύντομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι τότε, οι χρήστες των ανταγωνιστικών πλατφορμών όπως το WhatsApp, το Viber και το Telegram δεν έχουν κάποιον λόγο να μεταβούν στο iMessage. Με άλλα λόγια, οι χρήστες πρέπει να κάνουν… υπομονή.