ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

«Έρχεται» μηνιαία πληρωμή στην πλατφόρμα Χ; – Όσα αποκάλυψε ο Έλον Μασκ

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα spam bots ή οι ψεύτικοι λογαριασμοί

«Έρχεται» μηνιαία πληρωμή στην πλατφόρμα Χ; – Όσα αποκάλυψε ο Έλον Μασκ

Ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ (πρώην Twitter), Έλον Μασκ σκέφτεται να προχωρήσει σε μια ακόμα αλλαγή, καθώς κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μια μηνιαία πληρωμή για την χρήση της.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου άφησε να εννοηθεί πως έφτασε η ώρα όλοι ανεξαιρέτως οι χρήστες να βάλουν το χέρι στην τσέπη, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα spam bots ή οι ψεύτικοι λογαριασμοί.

«Κινούμαστε προς μια μικρή μηνιαία πληρωμή για τη χρήση του συστήματος», είπε το αφεντικό της Tesla και της SpaceX. Δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό ήταν απλώς ένα άγνωστο σχόλιο, ή ένα σημάδι πιο σταθερών σχεδίων που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Το BBC προσέγγισε το X για περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη δήλωση από την εταιρεία.

Ο Μασκ έχει πει εδώ και καιρό ότι η λύση του για την απαλλαγή από τα bots και τους ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι να χρεώνει τους χρήστες για την επαλήθευση.

Από τότε που ανέλαβε το Twitter πέρυσι, προσπάθησε να δώσει κίνητρα στους χρήστες να πληρώσουν για μια βελτιωμένη υπηρεσία, η οποία τώρα ονομάζεται X Premium.

Αυτό έγινε δίνοντας στους συνδρομητές επί πληρωμή περισσότερες δυνατότητες, όπως μεγαλύτερες αναρτήσεις και αυξημένη προβολή στην πλατφόρμα. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα «X» δωρεάν.

Παρόλο που υπάρχει ξεκάθαρο οικονομικό συμφέρον για την εταιρεία να χρεώνει τους χρήστες, ο Μασκ επέμεινε ότι το να υποχρεωθούν οι άνθρωποι να πληρώσουν για την υπηρεσία στοχεύει στην αντιμετώπιση των bots.

«Ένα bot κοστίζει ένα μέρος της δεκάρας» για να γίνει είπε. «Αλλά αν κάποιος πρέπει να πληρώσει μερικά δολάρια ή κάτι τέτοιο, ένα μικροποσό, το πραγματικό κόστος για τα bots είναι πολύ υψηλό».

Το X Premium κοστίζει επί του παρόντος 8 δολάρια το μήνα στις ΗΠΑ. Η τιμή διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεται ένας συνδρομητής.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε ότι τώρα αναζητούσε φθηνότερες επιλογές για τους χρήστες.

«Στην πραγματικότητα πρόκειται να καταλήξουμε σε μια χαμηλότερη βαθμίδα κοστολόγησης. Επομένως, θέλουμε απλώς να είναι ένα μικρό χρηματικό ποσό», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση, αλλά κατά την άποψή μου, αυτή είναι στην πραγματικότητα η μόνη άμυνα ενάντια σε τεράστιες στρατιές ρομπότ», πρόσθεσε ο Μασκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.