ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Microsoft: 8,5 εκατ. συσκευές Windows επηρεάστηκαν από τη διακοπή λειτουργίας του λογισμικού

Αιτία η ελαττωματική αναβάθμιση του λογισμικού της εταιρείας κυβερνοασφάλειας CrowdStrike

Microsoft: 8,5 εκατ. συσκευές Windows επηρεάστηκαν από τη διακοπή λειτουργίας του λογισμικού

Η Microsoft, εκτιμά πως το ψηφιακό χάος που προκλήθηκε χθες Παρασκευή (19/7) μετά από ενημέρωση του λογισμικού της CrowdStrike, επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows.

Μια ελαττωματική αναβάθμιση του λογισμικού της εταιρείας κυβερνοασφάλειας CrowdStrike χθες επηρέασε χιλιάδες πτήσεις και προκάλεσε πολυάριθμα προβλήματα σε παγκόσμιες τράπεζες, νοσοκομεία και κυβερνητικά γραφεία.

Σύμφωνα με την Microsoft, η οποία δεν ήταν υπεύθυνη για την IT δυσλειτουργία, το πρόβλημα επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows, αριθμός όπως λέει μικρότερος από το 1% όλων των συσκευών Windows παγκοσμίως.

Το μεγαλύτερο κυβερνογεγονός που έχει συμβεί ποτέ

Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για το μεγαλύτερο κυβερνογεγονός που έχει συμβεί ποτέ, επισκιάζοντας όλα τα προηγούμενα hacks και διακοπές λειτουργίας.

Το πιο κοντινό σε αυτό είναι η κυβερνοεπίθεση WannaCry το 2017, η οποία εκτιμάται ότι επηρέασε περίπου 300.000 υπολογιστές σε 150 χώρες. Υπήρξε μια παρόμοια δαπανηρή επίθεση με την ονομασία NotPetya ένα μήνα αργότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά και το 2021 σημειώθηκε κάτι αντίστοιχο, με μια 6ωρη διακοπή λειτουργίας στη Meta, η οποία διαχειρίζεται το Instagram, το Facebook και το WhatsApp, αλλά αυτή περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό στον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σε ορισμένους συνδεδεμένους συνεργάτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.