ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μην την αγνοήσετε: Δείτε τι σημαίνει αν εμφανιστεί στο κινητό σας μια πράσινη κουκίδα

Κάποια εφαρμογή παρακολουθεί και έχει πρόσβαση στους αισθητήρες τους smartphone σας

Μην την αγνοήσετε: Δείτε τι σημαίνει αν εμφανιστεί στο κινητό σας μια πράσινη κουκίδα

Αν παρατηρήσετε μια πράσινη κουκίδα στην οθόνη του Android κινητού σας, τότε δεν πρέπει να την αγνοήσετε, καθώς  αποτελεί σημάδι πως κάποιος σας παρακολουθεί ή σας ακούει.

Συγκεκριμένα, σημαίνει πως κάποια εφαρμογή παρακολουθεί και έχει πρόσβαση στους αισθητήρες τους smartphone σας: είτε το μικρόφωνο, είτε την κάμερα.

Φυσικά, ο λόγος μπορεί να είναι και αθώος, δηλαδή να χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή καταγραφής της φωνής ή κάνετε μια κλήση.

Αλλά σε περίπτωση που δεν κάνετε τίποτα από τα παραπάνω και η κουκίδα εμφανίζεται είναι σημάδι πως υπάρχουν εφαρμογές spyware στο κινητό σας.

Η κουκίδα αυτή αποκαλείται Privacy Indicator dot και προστέθηκε σε κάθε Android smartphone από το Android 12 και άνω και έχει σαν σκοπό να προειδοποιήσει τους χρήστες ότι κάτι έχει πρόσβαση στο μικρόφωνο ή στην κάμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνήθως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, απλά έχετε δώσει στην εφαρμογή την άδεια, ενώ το Android σου δίνει τη δυνατότητα γρήγορα να δεις ποια εφαρμογή χρησιμοποίησε και ποιον αισθητήρα. Καλό όμως είναι ανά διαστήματα να κάνετε έναν τακτικό έλεγχο για το ποιες εφαρμογές έχουν την εν λόγω άδεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.