ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...

Νέα απάτη μέσω WhatsApp: Προσφέρουν υποτιθέμενες ευκαιρίες εργασίας με υψηλές αποδοχές

Η νέα απάτη έρχεται από την Ινδονησία

Νέα απάτη μέσω WhatsApp: Προσφέρουν υποτιθέμενες ευκαιρίες εργασίας με υψηλές αποδοχές

Μία νέα απάτη κυκλοφορεί μέσω WhatsApp προερχόμενη από την Ινδονησία, με τους επιτήδειους να προσφέρουν υποτιθέμενες ευκαιρίες εργασίας με υψηλές αποδοχές.

Αυτές οι απάτες συνήθως ξεκινούν με ένα μήνυμα που υπόσχεται μια πολύ απλή δουλειά με αντάλλαγμα μεγάλα χρηματικά ποσά. Στην πραγματικότητα όμως αυτές οι προσφορές εργασίας είναι ψευδείς.

Η απάτη μέσω WhatsApp στα μηνύματα από αγνώστους
Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί και να μην απαντάμε σε μηνύματα από άγνωστους αριθμούς που προσφέρουν εργασιακές ευκαιρίες ή ζητούν προσωπικά δεδομένα.

Αν λάβουμε ένα τέτοιο μήνυμα, είναι καλύτερο να το αγνοήσουμε, να το διαγράψουμε και να μπλοκάρουμε τον αριθμό.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν αριθμό από την Ινδονησία, με πρόθεμα +62, που ξεκινά με έναν απλό χαιρετισμό, και αργότερα δίνει μια υποτιθέμενη προσφορά εργασίας.

Αν και φαίνεται σαν μια προσφορά εργασίας, οι επιτήδειοι ενθαρρύνουν αμέσως τις μικρές χρηματικές συναλλαγές

Συγκεκριμένα, υπόσχεται την απόκτηση μεγάλων χρηματικών ποσών για ένα «Like» βίντεο στο YouTube. Μάλιστα, υποτίθεται ότι μπορείς να κερδίσεις έως και 400 ευρώ ανά μετοχή.

Ωστόσο, αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα, γιατί αν και φαίνεται σαν μια προσφορά εργασίας, ενθαρρύνουν αμέσως τις μικρές χρηματικές συναλλαγές και στη συνέχεια τις επιστρέφουν με κάποιες προμήθειες ως αντάλλαγμα.

Τα χρηματικά ποσά που ζητούνται συνήθως αυξάνονται σιγά σιγά, φτάνοντας ακόμη και τις χιλιάδες ευρώ και όταν επιτευχθεί υψηλός αριθμός, το άτομο αυτό σταματά να ανταποκρίνεται στα μηνύματα.

Όσον αφορά τα δεδομένα που εμφανίζονται για αυτό το τηλέφωνο, εμφανίζεται ένα όνομα, η προέλευση του αριθμού, ότι είναι «Εταιρικός Λογαριασμός» και πότε έγινε μέλος αυτής της εφαρμογής.

Αντιμέτωποι με αυτές τις απάτες, είναι καλύτερο να αποκλείσετε την επαφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.