ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Δεν σε θέλει ο λαός, πάρ'τον Τάιλερ και μπρος»!

Νέα αποκαλυπτικά έγγραφα για το TikTok: Πόσα βίντεο χρειάζονται για να εθιστείτε;

Η πλατφόρμα φέρεται να προωθούσε πιο ελκυστικούς χρήστες στον αλγόριθμο «For You»

Νέα αποκαλυπτικά έγγραφα για το TikTok: Πόσα βίντεο χρειάζονται για να εθιστείτε;

Το TikTok, κατηγορείται ότι προώθησε έναν εθιστικό αλγόριθμο, βάζοντας σε κίνδυνο τα παιδιά, καθώς σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα, αρκούν 260 βίντεο προκειμένου κάποιος να… εθιστεί.

Σύμφωνα με εσωτερική έρευνα της TikTok, οι χρήστες μπορούσαν να εθιστούν μετά την παρακολούθηση μόλις 260 βίντεο, κάτι που συνδέεται με αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία, όπως απώλεια μνήμης και αυξημένο άγχος.

Παρά τις ενδείξεις, μέτρα όπως τα όρια χρόνου χρήσης δεν είχαν σημαντική επίδραση, μειώνοντας τη χρήση κατά μόλις 1,5 λεπτό.

Η πλατφόρμα φέρεται επίσης να προωθούσε πιο ελκυστικούς χρήστες στον αλγόριθμο «For You», ενώ αγνόησε προτάσεις για εκστρατείες ενημέρωσης σχετικά με τη χρήση φίλτρων ομορφιάς. Επιπλέον, οι χρήστες εκτίθεντο συχνά σε περιεχόμενο που σχετιζόταν με αυτοκτονικές σκέψεις και διατροφικές διαταραχές.

Η TikTok απάντησε ότι τα έγγραφα «παρουσιάζουν παρωχημένες πληροφορίες» και τόνισε ότι έχει εφαρμόσει μέτρα ασφαλείας, όπως χρονικά όρια για ανήλικους και αυξημένη ιδιωτικότητα για χρήστες κάτω των 16 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτές οι αποκαλύψεις έρχονται μετά από παρόμοιες κατηγορίες κατά της Meta, οι οποίες εστιάζουν επίσης στον αντίκτυπο των κοινωνικών μέσων στην ψυχική υγεία των νέων χρηστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.