ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος που έκανε 3 προβλέψεις για το μέλλον – Βγήκαν όλες αληθινές

Οι ακριβείς προβλέψεις του Patrick Collison δεν είναι απλές συμπτώσεις

Ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος που έκανε 3 προβλέψεις για το μέλλον – Βγήκαν όλες αληθινές

Οι προβλέψεις του Patrick Collison προέρχονται από μια βαθιά κατανόηση της τεχνολογίας και των μαθηματικών.

Ο Patrick Collison κατάγεται από το μικρό χωριό Dromineer της Ιρλανδίας και είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Stripe, μιας αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και λογισμικού ως υπηρεσία, με έδρα τόσο το νότιο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια όσο και το Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Γνωστός για τη μαθηματική του ιδιοφυΐα και την επιχειρηματική του οξυδέρκεια, ο Collison έκανε τρεις τολμηρές προβλέψεις για το μέλλον της τεχνολογίας το 2022, οι οποίες τώρα γίνονται πραγματικότητα.

Πρόβλεψη 1: Η τεχνητή νοημοσύνη θα διοικεί αυτοκρατορίες ενώ εμείς κοιμόμαστε

Η πρώτη πρόβλεψη του Collison ήταν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα διαχειρίζεται μια μέρα τεράστιες επιχειρήσεις χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης – ένα σενάριο που ήδη επιβεβαιώνεται.

Πρόβλεψη 2: Η επόμενη μεγάλη εφαρμογή θα κατασκευαστεί από κάποιον που δεν ξέρει να προγραμματίζει

Η δεύτερη πρόβλεψη του Collison ήταν ότι «η επόμενη μεγάλη εφαρμογή θα κατασκευαστεί από κάποιον που δεν μπορεί να προγραμματίζει».

Με την άνοδο των πλατφορμών «χωρίς κώδικα», αυτή η πρόβλεψη επαληθεύτηκε επίσης.

Τα εργαλεία ανάπτυξης χωρίς κώδικα έχουν εκδημοκρατίσει τη δημιουργία λογισμικού, επιτρέποντας σε άτομα που δεν διαθέτουν καθόλου δεξιότητες προγραμματισμού να δημιουργήσουν ισχυρές εφαρμογές.

Πρόβλεψη 3: Η κατανόηση των APIs θα είναι εξίσου κρίσιμη με την ανάγνωση και τη γραφή

Η τρίτη πρόβλεψη του Collison ήταν ότι η κατανόηση των APIs (Application Programming Interfaces) θα γίνει τόσο θεμελιώδης όσο η γνώση της ανάγνωσης και της γραφής.

Τα API είναι βασικά εργαλεία στην ανάπτυξη λογισμικού.

Αυτό το κρυφό στρώμα της τεχνολογίας γίνεται όλο και πιο ζωτικής σημασίας καθώς οι ψηφιακές πλατφόρμες διασυνδέονται όλο και περισσότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ακριβείς προβλέψεις του Patrick Collison δεν είναι απλές συμπτώσεις- έχουν τις ρίζες τους στη βαθιά κατανόηση των τεχνολογικών τάσεων και των πιθανών επιπτώσεών τους στον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.