ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

Στο «φως» με νέα πρόταση νόμου από την ΕΕ τα προσωπικά μηνύματα όλων των πολιτών από Messenger και Whatsapp

Τα ηχητικά μηνύματα θα εξαιρούνται από τη νέα νομοθεσία

Στο «φως» με νέα πρόταση νόμου από την ΕΕ τα προσωπικά μηνύματα όλων των πολιτών από Messenger και Whatsapp

Μια νέα πρόταση νόμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνει το «πράσινο φως» στις Αρχές να μπορούν να σκανάρουν τα προσωπικά μηνύματα των πολιτών για να ανιχνεύσουν υποθέσεις κακοποίησης παιδιών.

Το μέτρο αν τεθεί σε ισχύ αντιπροσωπεύει έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο στην end to end κρυπτογράφηση (E2EE) αναφέρει σε δηλώσεις της η Meredith Whittaker, πρόεδρος του Signal Foundation, δημιουργός της γνωστής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Signal.

Πρόσφατο report αποκάλυψε ότι τα ηχητικά μηνύματα θα εξαιρούνται από τη νέα νομοθεσία και ότι οι χρήστες θα πρέπει να συμφωνήσουν στο σκανάρισμα των μηνυμάτων τους, μέσω της αποδοχής των ανανεωμένων όρων χρήσης όταν θα εφαρμοστεί το μέτρο.

Όσοι δεν το κάνουν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία, αλλά χωρίς την αποστολή οπτικού περιεχομένου και συνδέσμων.

Η Apple ήταν η πρώτη που είχε προσπαθήσει να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο μέτρο, σκανάροντας το icloud των χρηστών για φωτογραφίες με κακοποιήσεις παιδιών ωστόσο τελικά εγκατέλειψε την ιδέα μετά το σαρωτικό κύμα αντίδρασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο στόχαστρο της νέας νομοθεσίας μπαίνουν εφαρμογές τύπου Signal, Messenger και Whatsapp.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.