ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τα ανθρωποειδή ρομπότ αντικαθιστούν τους εργάτες

Το νέο ρομπότ «Figure 02» διαθέτει χέρια που μοιάζουν με του ανθρώπου και υψηλές δυνατότητες αφής

Τα ανθρωποειδή ρομπότ αντικαθιστούν τους εργάτες

Η εταιρεία BMW χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το ανθρωποειδές ρομπότ «Figure 02» στο συνεργείο αμαξωμάτων του εργοστασίου της στο Σπάρτανμπεργκ.

Αυτό το ρομπότ, που αναπτύχθηκε από την καλιφορνέζικη εταιρεία Figure, διαθέτει χέρια που μοιάζουν με του ανθρώπου και υψηλές δυνατότητες αφής.

Σε μια δοκιμαστική λειτουργία που διήρκεσε αρκετές εβδομάδες, το ρομπότ τοποθέτησε με ακρίβεια τα εξαρτήματα λαμαρίνας, κάτι που συνήθως αποτελεί μια ιδιαίτερα δύσκολη εργασία για τους εργαζόμενους.

Το επιτυχημένο πείραμα δείχνει ότι τέτοια ρομπότ μπορούν δυνητικά να απαλλάξουν τους εργαζόμενους από κουραστικά καθήκοντα.

Η BMW και η Figure διερευνούν τώρα την ασφαλή ενσωμάτωση ανθρωποειδών ρομπότ στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Ο Milan Nedeljković, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Παραγωγής της BMW AG, υπογραμμίζει τη σημασία αυτών των πρώτων δοκιμών για τη διερεύνηση των πρακτικών εφαρμογών τέτοιων ρομπότ.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το Figure 02 είναι το πιο προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο και είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μη ασφαλείς ή σωματικά απαιτητικές διαδικασίες εργασίας χάρη στην υπολογιστική του ισχύ, τις βελτιωμένες δυνατότητες επικοινωνίας και τις αισθητηριακές του ικανότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι γνώσεις που θα αποκτηθούν από τη δοκιμαστική ανάπτυξη έχουν ως στόχο να βοηθήσουν στην ενσωμάτωση ανθρωποειδών ρομπότ σε υπάρχοντα συστήματα παραγωγής και στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ του συστήματος και του ρομπότ..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.