ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Υπερυπολογιστής προβλέπει το τέλος της ανθρωπότητας – Πόσο κοντά είμαστε στην καταστροφή του κόσμου;

Οι προβλέψεις για το σχηματισμό μιας νέας υπερηπείρου που ονομάζεται Pangea Ultima

Υπερυπολογιστής προβλέπει το τέλος της ανθρωπότητας – Πόσο κοντά είμαστε στην καταστροφή του κόσμου;

Υπερυπολογιστής φέρεται να δείχνει πόσο κοντά είναι το τέλος της ανθρωπότητας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, αναλύοντας δεδομένα για το κλίμα της Γης και τις τεκτονικές πλάκες, καθώς και τη χημεία και τη βιολογία του ωκεανού.

Αν και, παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του ΟΗΕ για το κλίμα ανακοίνωσε ότι μας απομένουν «δύο χρόνια για να σώσουμε τον κόσμο», το τέλος δεν είναι τόσο κοντά όσο νομίζετε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ παρουσίασαν ένα μακρινό μέλλον όπου η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε ενδεχομένως να εξαλείψει την ανθρωπότητα – μια εικόνα που μοιάζει πολύ διαφορετική από τη Γη σήμερα.

Προβλέπουν ότι οι τεκτονικές πλάκες θα μετατοπιστούν και θα συγχωνευθούν για να σχηματίσουν μια νέα υπερήπειρο που ονομάζεται Pangea Ultima.

Ο Δρ Αλεξάντερ Φάρνσγουορθ είπε: «Η νεοεμφανιζόμενη υπερήπειρος θα δημιουργούσε αποτελεσματικά μια τριπλή σύγχυση, που θα περιλαμβάνει το φαινόμενο της ηπείρου, τον θερμότερο ήλιο και περισσότερο CO2 στην ατμόσφαιρα, την αυξανόμενη θερμότητα για μεγάλο μέρος του πλανήτη.

Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα ένα «κυρίως εχθρικό περιβάλλον χωρίς πηγές τροφής και νερού για τα θηλαστικά».

Ο Φάρνσγουορθ συνέχισε: «Εκτεταμένες θερμοκρασίες μεταξύ 40 και 50 βαθμών Κελσίου και ακόμη μεγαλύτερες καθημερινές ακραίες τιμές, σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα υγρασίας θα σφράγιζαν τελικά τη μοίρα μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, «θα λήγουν λόγω της αδυναμίας τους να ρίξουν αυτή τη θερμότητα μέσω του ιδρώτα, δροσίζοντας το σώμα τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.