Οι επερχόμενες Ευρωεκλογές αναμένεται να φέρουν σημαντικές αλλαγές στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης, με την άνοδο της Δεξιάς να είναι εμφανής σε αρκετές χώρες.

Στη Γερμανία, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), η οποία έχει κάνει στροφή προς τα δεξιά, προβλέπεται να λάβει περίπου το 30% των ψήφων, αποδεικνύοντας ότι η πιο συντηρητική πολιτική γραμμή προσελκύει τους ψηφοφόρους που επιθυμούν σταθερότητα και παραδοσιακές αξίες.

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), με ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 18% και 20%, ενισχύει τη θέση της ως μια σοβαρή δύναμη στον πολιτικό χώρο, αποδεικνύοντας ότι η κριτική της για τη μεταναστευτική πολιτική και την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκει απήχηση στους Γερμανούς ψηφοφόρους.

Στη Γαλλία, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν διατηρεί την πρώτη θέση με 32%, σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από το κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν.

Η άνοδος αυτή δείχνει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια του γαλλικού λαού με την υπάρχουσα κυβέρνηση και την υποστήριξη για μια εθνική πολιτική γραμμή.

Το κόμμα του Ερίκ Ζεμούρ και της ανιψιάς της Λεπέν συγκεντρώνει επίσης ποσοστό 5-6%.

Στην Ιταλία, το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι, εκπροσωπώντας τη «σκληρή δεξιά», προηγείται με διαφορά.

Η επιτυχία της Μελόνι αποδεικνύει την αποδοχή των Ιταλών σε πολιτικές που προωθούν την εθνική κυριαρχία, την προστασία των συνόρων και την ενίσχυση της ασφάλειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η άνοδος της Δεξιάς στην Ευρώπη ανατρέπει τις πολιτικές ισορροπίες, αναδεικνύοντας πως οι πολίτες αναζητούν ηγέτες που θα προστατεύσουν τα εθνικά τους συμφέροντα και θα προωθήσουν πολιτικές που εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την ευημερία τους.