ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ευρωεκλογές 2024 – Επιστολική ψήφος: Άκυρα πάνω από 20.000 ψηφοδέλτια – Εστάλησαν μαζί με ταυτότητες και διαβατήρια

Ψηφοφόροι είχαν ξεχάσει να συμπεριλάβουν στους φακέλους την υπεύθυνη δήλωση και φωτοαντίγραφα των ταυτοτήτων τους

Ευρωεκλογές 2024 – Επιστολική ψήφος: Άκυρα πάνω από 20.000 ψηφοδέλτια – Εστάλησαν μαζί με ταυτότητες και διαβατήρια

Άκυρα κρίθηκαν πάνω από 20.000 ψηφοδέλτια της επιστολικής ψήφου, με αποτέλεσμα να μην καταμετρηθούν στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι σε παραλείψεις και αστοχίες των εκλογέων, που επέλεξαν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, χρεώνεται το γεγονός ότι, κρίθηκαν άκυρα περισσότερα από 20.000 ψηφοδέλτια.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι περισσότεροι από τους εκλογείς, που δεν καταμετρήθηκε η ψήφος τους, είχαν ξεχάσει να συμπεριλάβουν στους εκλογικούς φακέλους, με τα ψηφοδέλτια, τις υπεύθυνες δηλώσεις, που απαιτούσε ο νόμος και φωτοαντίγραφα των ταυτοτήτων τους.

Υπήρξαν ωστόσο και ορισμένοι περισσότερο… πρόθυμοι και συνεπείς από όσο προέβλεπε η εκλογική νομοθεσία, οι οποίοι έκαναν το λάθος, να βάλουν μέσα στο φάκελο με το ψηφοδέλτιο και το αυθεντικό στέλεχος της αστυνομικής τους ταυτότητας ή το διαβατήριό τους!

Αυτό είχε αποτέλεσμα, αφενός να ακυρωθούν τα ψηφοδέλτια αυτά, καθώς παραβιάστηκε η μυστικότητα της ψηφοφορίας, αφετέρου να μείνουν οι ίδιοι οι εκλογείς, χωρίς… αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο!

Υπολογίζονται σε αρκετές δεκάδες οι εκλογείς, που από λάθος έβαλαν στους φακέλους τις ταυτότητες και τα διαβατήρια τους και θα πρέπει τώρα να τα αναζητήσουν.

Ευτυχώς οι έφοροι των εκλογών, συγκέντρωσαν όλες τις ταυτότητες και τα διαβατήρια, για να επιστραφούν στους κατόχους τους.

Ορισμένοι από αυτούς φέρονται ότι είναι ψηφοφόροι πολύ προχωρημένης ηλικίας, καθώς η ταυτότητα με τη μεγαλύτερη ηλικία αναγράφει έτος γέννησης 1928!!

Στο μεταξύ συνεχίζεται στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και των σταυρών, καθώς περίπου 200 δικαστικοί αντιπρόσωποι από ισάριθμα εκλογικά τμήματα της Αττικής, δεν έχουν παραδώσει ακόμη τους σάκους τους.

Παράλληλα, συνεχίζεται ακόμη η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων της επιστολικής ψήφου, με τα ψηφοδέλτια μόνον από την Αττική να καταγράφουν τον αριθμό 176.000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να ολοκληρωθεί μέχρι τις 4 το απόγευμα η καταμέτρηση των σταυρών της επιστολικής ψήφου, ασχολείται εκλογικό συνεργείο από 188 δικαστικούς υπαλλήλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.