ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα για την εκλογή του Φ.Μπελέρη – Τι δήλωσε μέσα από το κελί ο Βορειοηπειρώτης αγωνιστής (βίντεο)

Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας έχει βγει στους δρόμους

Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα για την εκλογή του Φ.Μπελέρη – Τι δήλωσε μέσα από το κελί ο Βορειοηπειρώτης αγωνιστής (βίντεο)

Στους δρόμους έχει ξεχυθεί η ελληνική κοινότητα στη Χειμάρρα της Αλβανίας, η οποία πανηγυρίζει μετά τις πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών του 2024 και την εκλογή του Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος προς το παρόν κατέχει την τρίτη θέση στη λίστα των ευρωβουλευτών που αναμένεται να εκλεγούν από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ίδιος ο Φρέντι Μπελέρης, μέσα από τη φυλακή, έστειλε το δικό του μήνυμα για τη νίκη του:

«Όλους τους μήνες μου έδινε δύναμη η πίστη μου ότι το φως κερδίζει το σκοτάδι και ότι η δύναμη της δημοκρατίας μπορεί να σαρώσει κάθε πραξικοπηματική πρακτική, αρκεί να υπάρχει βούληση και πίστη σε έναν ανώτερο σκοπό. Δώσαμε έναν αγώνα για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τις ελευθερίες και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Ο αγώνας δόθηκε με αντίξοες συνθήκες, αδιανόητες για χώρα που θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαικής οικογένειας και κερδήθηκε, χάριν στο φιλότιμο και τη υπερηφάνεια των Ελλήνων.

Θέλω να ευχαριστήσω τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που με τίμησαν με την ψήφο τους, την οικογένειά μου που ήταν το στήριγμα και η φωνή μου, τους φίλους σε όλη την Ελλάδα που στάθηκαν στο πλευρό μου στη πιο δύσκολη δοκιμασία της ζωής μου. Και φυσικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι υποψήφιος, για το οποίο θα του είμαι πάντα ευγνώμων.

Ως ευρωβουλευτής θα εργαστώ σκληρά για να είμαι χρήσιμος στην παράταξή μου και πάνω από όλα στην πατρίδα μας».

Η πιο στενή συνεργάτιδα του Φρέντη Μπελέρη ανέφερε αρχικά: «Είναι αισιόδοξος, αλλά αγχωμένος, και ελπίζει για το καλύτερο. Είναι συγκρατημένος και έχει ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν είναι όπως είναι όλοι οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, θα παραμείνει έγκλειστος».

Αναφορικά με το αν ο Φρέντης Μπελέρης θα βγει από τη φυλακή, σε περίπτωση που θα πρέπει να παραστεί όπου απαιτείται, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει πια διαδικασία ορκωμοσίας ευρωβουλευτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, πραγματοποιείται μία συνέλευση στις 16 Ιουλίου, όπου θα χρειαστεί ειδική άδεια για να συμμετάσχει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.