ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ευρωεκλογές: Δείτε τι ώρα θα ανοίξουν οι κάλπες και τι έγγραφα χρειάζεστε για να ψηφίσετε

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Ευρωεκλογές: Δείτε τι ώρα θα ανοίξουν οι κάλπες και τι έγγραφα χρειάζεστε για να ψηφίσετε

Αύριο Κυριακή 9 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές 2024, με τις κάλπες να ανοίγουν στις 07:00 το πρωί και να παραμένουν ανοιχτές έως τις 19:00 το απόγευμα. 

Από την διαδικασία θα προκύψουν 720 ευρωβουλευτές που θα διαμορφώσουν την επόμενη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα έγγραφα για να ψηφίσετε

Για την άσκηση του εκλογικού σας δικαιώματος στις ευρωεκλογές, όπως και σε κάθε εκλογική διαδικασία, θα πρέπει έχετε μαζί σας αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο ασφαλιστικού ταμείου για τον απαραίτητο έλεγχο.

H αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική.

Στην χώρα μας, δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι:

  • Συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος των εκλογών (άρα οι γεννηθέντες ως τις 31/12/2007)
  • Είναι είτε Έλληνες πολίτες, είτε πολίτες κράτους μέλους της ΕΕ με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα

Από την ψήφο στις Ευρωεκλογές 2024 μπορούν να απέχουν δίχως να έχουν κυρώσεις οι ψηφοφόροι ηλικίας άνω των 70 ετών, οι κάτοικοι εξωτερικού και οι ψηφοφόροι που βρίσκονται πάνω από 200 χιλιόμετρα μακριά από το εκλογικό τους τμήμα την ημέρα των εκλογών.)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.