ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ισπανία: Παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος Sumar η Γ.Ντίαθ

Μετά την ήττα στις ευρωεκλογές, όπου κέρδισαν τα δεξιά κόμματα

Ισπανία: Παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος Sumar η Γ.Ντίαθ

Την παραίτησή της από την ηγεσία του κινήματος Sumar ανακοίνωσε η Γιολάντα Ντίαθ μετά από τις κακές επιδόσεις του κόμματος στις ευρωεκλογές, τις οποίες κέρδισε η δεξιά.

Η  δεύτερη αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης και επικεφαλής του αριστερού κινήματος Sumar ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή της σημειώνοντας πως «οι πολίτες μίλησαν και αποδέχομαι τις συνέπειες».

«Αποφάσισα να αποχωρήσω από το αξίωμα της συντονίστριας του Sumar», ανέφερε η Ντίαθ, η οποία ωστόσο θα διατηρήσει τη θέση της στην εκτελεστική γραμματεία του κινήματος.

«Είναι αναγκαίο να ξεκινήσει μια συζήτηση» εντός του Sumar, στο οποίο από πέρσι συμμετέχουν σχεδόν όλα τα κόμματα της αριστεράς «και με αυτήν την απόφαση, δίνω το εναρκτήριο λάκτισμα», ανέφερε η Ντίαθ, που είναι υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ.

Η ισπανική αριστερά υποχώρησε στις χθεσινές ευρωεκλογές και συνολικά εξέλεξε μόνο πέντε ευρωβουλευτές, από έξι που είχε το 2019, με φόντο τις έριδες μεταξύ του Sumar και του Podemos: το πρώτο εξέλεξε 3 ευρωβουλευτές και το δεύτερο 2. Το Podemos, ευρισκόμενο υπό πίεση, δέχτηκε πέρσι να ενταχθεί στο Sumar πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου, όμως λίγους μήνες αργότερα αποχώρησε από το κίνημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νικητής των εκλογών της Κυριακής στην Ισπανία αναδείχτηκε το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, με 22 έδρες. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Σάντσεθ λαμβάνει 20 έδρες ενώ το δεξιό Vox αύξησε τη δύναμή του, από τέσσερις έδρες το 2019 στις 6. Ένα νέο δεξιό κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε από έναν Youtuber, το «Η γιορτή τελείωσε», μπαίνει επίσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τρεις έδρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.