ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι Ευρωπαίοι γυρίζουν την «πλάτη» στις Ευρωεκλογές – Μείωση του ποσοστού συμμετοχής και στην Ισπανία κατά 7%

Στο 27,95% μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι

Οι Ευρωπαίοι γυρίζουν την «πλάτη» στις Ευρωεκλογές – Μείωση του ποσοστού συμμετοχής και στην Ισπανία κατά 7%

Μετά την Ελλάδα αλλά και την Ιταλία μείωση του ποσοστού συμμετοχής στις Ευρωεκλογές παρατηρήθηκε στην Ισπανία.

Σύμφωνα με την El Pais που παρέθεσε τα πρώτα προκαταρκτικά στοιχεία της κυβέρνησης, στις 14:00 το μεσημέρι κυμάνθηκε στο 27,95%.

Στις προηγούμενες ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019, η συμμετοχή την ίδια ώρα ήταν στο 34,74% (6,79% λιγότερο).

Συνολικά, οι Ισπανοί που καλούνται να εκλέξουν τους 61 ευρωβουλευτές που θα τους εκπροσωπήσουν ανάμεσα στις 720 έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι περίπου 38 εκατομμύρια.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης και γραμματέας του PSOE, Πέδρο Σάντσεθ, ήταν ο πρώτος ηγέτης του κόμματος που έβαλε το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη λίγο μετά το άνοιγμα των εκλογικών τμημάτων. Ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας απηύθυνε έκκληση για συμμετοχή ενόψει της «υπερβατικότητας» των εκλογών. «Είναι η ψήφος που αποφασίζει αν το μέλλον που χτίζουμε θα είναι αυτό της προόδου ή της οπισθοδρόμησης. Αν θέλουμε μια απάντηση αλληλεγγύης ή αν επιλέγουμε μια αντιδραστική Ευρώπη» είπε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της λίστας Vox, Jorge Buxadé, άσκησε δριμεία κριτική στον Σάντσεθ, χαρακτηρίζοντάς τον «πραγματικό κάθαρμα» επειδή «ενθαρρύνει την πολιτική βία εναντίον αυτού που αποκαλεί ακροδεξιά».

Η επικεφαλής της λίστας Podemos, Irene Montero, κάλεσε επίσης σε κινητοποίηση για να «σταματήσει η ακροδεξιά».

Τόσο ο υποψήφιος των Ciudadanos, Jordi Cañas, όσο και η υποψήφια του PSOE, Teresa Ribera, επέμειναν ότι αυτές οι εκλογές «δεν είναι δημοψήφισμα» για την ισπανική κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, Alberto Núñez Feijóo, υπερασπίστηκε ότι «αυτή είναι η στιγμή να πούμε αν συμφωνούμε ή όχι με αυτό που συμβαίνει στην Ισπανία». Ο υποψήφιος του PP, Dolors Montserrat, προέτρεψε επίσης σε συμμετοχή. «Η ψήφος κοστίζει πέντε δευτερόλεπτα, αλλά η απόφαση είναι για πέντε χρόνια», είπε, ενώ η Estrella Galán (Sumar) κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «γιατί διακυβεύεται η δημοκρατία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.