ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Βέλγιο: Ο πρωθυπουργός της χώρας υπέβαλε την παραίτησή του μετά την ήττα στις ευρωεκλογές

Άλλη μία παραίτησή μετά από τον Ε.Μακρόν - Ο Αλεξάντερ ντε Κρόο οδηγεί τη χώρα σε εκλογές

Βέλγιο: Ο πρωθυπουργός της χώρας υπέβαλε την παραίτησή του μετά την ήττα στις ευρωεκλογές

Με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου ότι παραιτείται μετά την κατακόρυφη πτώση στα ποσοστά του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές.

Το φλαμανδικό πατριωτικό κόμμα N-VA (Νέα Φλαμανδική Συμμαχία) είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο του Βελγίου, καθώς οι Φιλελεύθεροι του Κρόο κατέρρευσαν στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα μαζί με τις ευρωεκλογές.

«Για εμάς ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη βραδιά, χάσαμε. Από αύριο θα είμαι πρωθυπουργός που θα παραιτηθεί», είπε στους υποστηρικτές του σε συγκέντρωση. «Από αύριο θα είμαι παραιτούμενος πρωθυπουργός».

Το Open VLD σημείωσε 5,7%, σύμφωνα με τα exit polls, πτώση 2,8 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το αποτέλεσμα του 2019. Ο πρόεδρος του κόμματος, Τομ Ονγκένα, είπε επίσης ότι θα παραιτηθεί.

Ο Ντε Κρου θα παραμείνει προσωρινός πρωθυπουργός μέχρι τη σύσταση νέας κυβέρνησης.

«Είμαι πεπεισμένος ότι χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση γρήγορα, με πλήρεις εξουσίες», πρόσθεσε. «Το σήμα του ψηφοφόρου είναι ξεκάθαρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.