Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, ακόμη και για τα παιδιά που το χρησιμοποιούν για εκπαιδευτικούς λόγους ή για ψυχαγωγία.

Επειδή όμως τα παιδιά, και ειδικά όσα είναι προσχολικής ηλικίας, δεν έχουν αναπτύξει άμυνες σε πιθανές εξωτερικές απειλές, έχετε χρέος να το κάνετε εσείς λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.

Τι πρέπει να κάνετε

-Έχετε πάντα τον υπολογιστή σε κοινόχρηστο χώρο, ώστε να έχετε τα παιδιά υπό την εποπτεία σας. Μην επιτρέπετε στο παιδί να έχει υπολογιστή στο δωμάτιό του.

-Δώστε στο παιδί να καταλάβει ότι ο υπολογιστής αποτελεί εργαλείο και ορίστε του συγκεκριμένο χρόνο που θα το χρησιμοποιεί.

-Προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για κοινή χρήση του υπολογιστή, ώστε να μην το αφήνετε να «σερφάρει» μόνο του, αυξάνοντας τις πιθανότητες να πέσει σε κάποια παγίδα.

-Χρησιμοποιήστε κατάλληλο λογισμικό γονικού ελέγχου για να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας δεν θα μπει σε σελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο.

-Ορίστε εσείς τις σελίδες τις οποίες επιτρέπετε στο παιδί σας να χρησιμοποιεί. Για το λόγο αυτό μπορείτε να χρησιμοποιείτε διαφορετικές «πύλες εισόδου» για το διαδίκτυο, η συντόμευση για τον δικό σας browser να είναι κρυφή και στην επιφάνεια εργασίας να υπάρχει μόνο η δική του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Χρησιμοποιήστε εργαλεία που επιτρέπουν στους γονείς να μπλοκάρουν τις ώρες της ημέρας, που το παιδί μπορεί ή δεν μπορεί να σερφάρει.