ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μην είστε βέβαιοι ότι ο Β.Πούτιν έθεσε θέμα δραχμής για την Ελλάδα... «στο άσχετο»!
prodeals

Απαγορευμένες σχέσεις, πάθη και συγγενείς – Η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά αιμομιξίας (βίντεο)

Απαγορευμένες σχέσεις, πάθη και συγγενείς – Η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά αιμομιξίας (βίντεο)

Παγκόσμια πρωτοτυπία ή αναγκαστικά μέτρα προστασίας απέναντι στα περιστατικά αιμομιξίας που καθιστούν την Ισλανδία τη χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά σεξ μεταξύ συγγενών;

Πώς θα ένιωθες αν κάθε φορά που γνώριζες μια άγνωστη σε κάποιο μπαρ και ήθελες να την προσεγγίσεις, χτυπούσε ειδοποίηση στο κινητό σου να απομακρυνθείς λόγω… πιθανής αιμομιξίας;

Αυτό ακριβώς ζουν οι Ισλανδοί πολίτες, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων έχει ήδη βρεθεί στο κρεβάτι με συγγενή του χωρίς καν να το γνωρίζει.

Και να πώς έχουν τα πράγματα. Ο συγκεκριμένος λαός κατέβηκε τον 8ο αιώνα στη χώρα της Ισλανδίας από τις νορβηγικές και τις κελτικές αποικίες, με τα 2/3 του συνολικού πληθυσμού –ο οποίος σήμερα αγγίζει τις 335.000- να εδρεύουν στο Ρέικιαβικ, την εντυπωσιακής ομορφιάς ισλανδική πρωτεύουσα. «Κανένα πρόβλημα», θα σκεφτείς.

Μέγα λάθος. Διότι οι Ισλανδοί έχουν μία πολύ βασική ιδιαιτερότητα. Τα ονόματά τους δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτά των προγόνων τους. Σε αντίθεση με τους περισσότερους λαούς, εκείνοι δεν φέρουν το ίδιο επίθετο με τους συγγενείς τους. Κανένα πατρώνυμο ή μητρώνυμο δεν ακολουθεί τα παιδιά ως «σφραγίδα» στη ζωή τους. Κάθε παιδί χρησιμοποιεί ως επίθετο το μικρό όνομα του πατέρα του. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Μαμά, μπαμπάς, παιδιά, θείοι, εγγόνια και ξαδέρφια έχουν όλοι μεταξύ τους άσχετα ονόματα, κάτι που πρακτικά μπορεί να τους οδηγήσει στο κρεβάτι ακόμα και με στενό τους συγγενή χωρίς καν να το υποψιάζονται. Η χώρα τους εξάλλου, είναι αρκετά μικρή.

Η λύση, όμως, βρέθηκε αρκετά χρόνια πριν. Και όλα τα χρωστούν στο… Android τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν προγραμματιστές από το «Sad Engineers Studios» πήραν την απόφαση να δημιούργησαν το ÍslendingaApp SES (Beta), μια εφαρμογή Android, η οποία αντλώντας πληροφορίες από την online βάση γενεαλογικών δεδομένων -στην οποία βρίσκονται στοιχεία (απογραφής και εκκλησιαστικά έγγραφα) περισσότερων από 720.000 Ισλανδών που γεννήθηκαν έως και 1.200 χρόνια πριν-, προειδοποιεί τους χρήστες κάθε φορά που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από κάποιον συγγενή τους.

Βασική προϋπόθεση, να έχει και ο άλλος κατεβασμένη την ίδια εφαρμογή, η οποία ζητώντας τα στοιχεία σου, εντοπίζει πιθανούς κοντινούς συγγενείς σου απλά και μόνο με ένα ελαφρύ «bump» της συσκευών των δύο ενδιαφερόμενων.

Αν δηλαδή κάποιος θέλει να σιγουρευτεί πως ο άνθρωπος που έχει απέναντί του δεν είναι συγγενής του, το μόνο που έχει να κάνει είναι να αφήσει τα smartphones τους να πουν την αλήθεια.

Μόλις οι έξυπνες συσκευές έρθουν σε επαφή, τα στοιχεία του ενός θα συγκριθούν με αυτά του άλλου και στην περίπτωση που εντοπιστεί κάποιος κοινός πρόγονος, θα κάνει την εμφάνισή της μια ειδοποίηση η οποία θα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για… «τυχαία αιμομιξία»!

Πρόκειται για το χαρακτηριστικό «Sifjaspellsspillir» ή απλά… «Spoiler Incest».

Αξίζει να σημειωθεί πως εν έτει 2018, δεν υπάρχει Ισλανδός που δεν έχει κατεβασμένη τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Πολλοί, μάλιστα, γράφουν στα σχόλια της σελίδας από όπου κάνει κανείς download αυτόν τον ιδιαίτερο «ανιχνευτή αιμομιξίας» πως αν οι προγραμματιστές την είχαν εμπνευστεί νωρίτερα δεν θα είχαν κοιμηθεί με κάμποσα άτομα που στην πορεία αποδείχθηκαν συγγενείς τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχουν και οι Ισλανδοί τα προβλήματά τους…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.