Είναι της μόδας; Είναι τάση της εποχής; Οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας είναι…γεγονός, συμβαίνουν και υπάρχουν σχεδόν παντού δίπλα μας.

Ο νεαρός και η μεγάλη, ο «γέρος» και η πιτσιρίκα, υπάρχουν πολλοί χαρακτηρισμοί για τα ζευγάρια που έχουν μια αξιοσημείωτη διαφορά ηλικίας και πολλούς απασχολεί το πόσο κρατάνε αυτές οι σχέσεις.

Πρόκειται για καπρίτσιο:

Είναι μια εμπειρία να έχει κάποιος σχέση με έναν μεγαλύτερο σύντροφο. Παίρνει μαθήματα από τη σοφία του ή απλώς χαίρεται τη ζωή με ένα άτομο που έχει ήδη χαρεί κάποια πράγματα στη ζωή και μόλις αυτό «τελειώσει» έρχεται ο χωρισμός. Άρα αυτή η σχέση δεν ήταν ποτέ σοβαρή.

Πρόκειται για ψυχολογικό διέξοδο:

Οι κοπέλες πάντα ψάχνουν έναν «προστάτη» στη σχέση τους, μια σιγουριά και μια ασφάλεια. Και , ναι ο «μεγάλος» θα την προσφέρει απλόχερα. Ίσως πάλι είναι μια ασυναίσθητη ψυχολογική συμπεριφορά που έχει να κάνει με τα παιδικά βιώματα του ατόμου. Π.χ. αν έχασε τον πατέρα νωρίς ή αν η μαμά δεν ήταν τρυφερή και ψάχνει τη χαμένη τρυφερότητα σε μια τέτοια σχέση.

Είναι θέμα χαρακτήρα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί τελικά ένας άνθρωπος να βρίσκει κοινά μόνο με κάποιον μεγαλύτερο; Ε, ναι, μπορεί να συμβαίνει κι αυτό. Οι ώριμες ηλικίες πλέον δεν είναι «γέροι». Οι άνθρωποι έχουν ενεργές ζωές και στα 40 και στα 50 πλέον.