Εγκυμοσύνη
Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι υψίστης σημασίας για την ομαλή πορεία της εγκυμοσύνης και την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.
Η μέλλουσα μαμά πρέπει να ακολουθεί μία ισορροπημένη διατροφή που θα παρέχει στο έμβρυο και στην ίδια όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Τα θρεπτικά αυτά συστατικά δεν βρίσκονται μόνο σε μια ομάδα τροφίμων, για αυτό και η έγκυος πρέπει να συμπεριλάβει στο καθημερινό διατροφολόγιό της, τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων, όπως τα γαλακτοκομικά, τα φρούτα, τα λαχανικά κ.α.
Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμένα 14 τροφές που καλό είναι να συμπεριλάβετε οπωσδήποτε στη διατροφή σας
- Γαλακτοκομικά προϊόντα – πλούσια σε ασβέστιο, βιταμίνη D και πρωτεΐνη
- Όσπρια – πλούσια σε σίδηρο, πρωτεΐνη, μαγνήσιο και κάλιο
- Αβοκάντο – πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη B, K, C και Ε, κάλιο και καλά λιπαρά
- Γλυκοπατάτες – πλούσιες σε καροτίνη
- Αυγά – πλούσια σε πρωτεΐνη
- Σολωμός – πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά
- Άπαχο κρέας – πλούσιο σε σίδηρο και πρωτεΐνη
- Βρώμη
- Μπανάνες – πλούσιες σε κάλιο, προσφέρουν ενέργεια
- Φυστικοβούτυρο – πλούσιο σε πρωτεΐνη και ακόρεστα λίπη
- Πράσινα λαχανικά – πλούσια σε φυλικό οξύ, βιταμίνη Α, C και K
- Αποξηραμένα φρούτα – πλούσια σε κάλιο και σίδηρο
- Γιαούρτι
- Πορτοκάλια – πλούσια σε βιταμίνη C, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα