To κινητό είναι εδώ και χρόνια προέκταση του χεριού μας, πόσο μάλλον εν καιρώ κορωνοϊού. Η καραντίνα έχει αναγκάσει τους περισσότερους ανθρώπους να έχουν επαφές μέσα από τα social media.

Όμως επειδή σίγουρα είναι πιο δύσκολο να καταλάβουμε το αν μας λέει κάποιος ψέματα πίσω από μια οθόνη, εμείς σου δίνουμε τις λεπτομέρειες, που αν τις παρατηρήσεις… θα σε σώσουν.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, είναι δυνατόν να ανιχθευθεί το ψέμα μέσω μηνύματος, αν παρατηρήσεις κάποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Όταν λοιπόν μία γυναίκα λέει ψέματα, τείνει να γράφει πιο μακροσκελή μηνύματα (από τις 8 σειρές που είναι ο μέσος όρος, ανεβαίνει στις 9 σειρές όταν αυτά που λέει δεν είναι αλήθεια). Σε αντίθεση βέβαια με τον άντρα, ο οποίος στέλνει ακριβώς το ίδιο μέγεθος μηνύματος είτε λέει αλήθεια είτε όχι!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στις λέξεις που χρησιμοποιούμε όταν λέμε ψέματα, οι γυναίκες αναφέρουν συχνά την λέξη “εγώ” ενώ και τα δύο φύλα χρησιμοποιούν λέξεις όπως “πιθανόν”, “ενδεχομένως” και “ίσως”. Και κάτι πολύ χρήσιμο: Όταν λέμε ψέματα, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, αργούμε αρκετά να απαντήσουμε!