Όλοι μας γνωρίζουμε πως η επιθυμία για σεξ δεν είναι δεδομένη σε όλα τα ζευγάρια. Αντιθέτως τα περισσότερα από αυτά περνούν μια φάση που είτε ο ένας είτε ο άλλος είτε και οι δύο, δεν θέλουν να έρθουν σε επαφή.

Πού μπορεί να οφείλεται όμως αυτή η άρνηση και τι «σκοτώνει» την επιθυμία για σεξ, η οποία και τις περισσότερες φορές οδηγεί στην διάλυση της σχέσης, ακόμα και αν πρόκειται για γάμο;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που «σκοτώνουν» την επιθυμία για σεξ σε άνδρες και γυναίκες.

Δείτε έξι από αυτούς…

1. Έλλειψη ύπνου

Οδηγεί σε κούραση και φυσικά έλλειψη επιθυμίας για σεξουαλική δραστηριότητα.

2. Στρες

Το άγχος στη δουλειά και στο σπίτι αποτελεί έναν από τους πλέον συνηθισμένους λόγους που επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού.

3. Αλκοόλ

Μπορεί ένα ποτό να σας χαλαρώσει και να αυξήσει την επιθυμία για σεξ. Από την άλλη η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπορεί να καταστρέψει τη διάθεση για σεξ.

4. Φάρμακα

Κάποια φάρμακα που παίρνουμε μπορεί να μειώσουν την επιθυμία για σεξ και να είναι ένας λόγος που δεν υποψιαζόμαστε.

5. Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Αν δεν αποδεχόμαστε το σώμα μας όπως είναι μπορεί να έχουμε μειωμένη λίμπιντο. Επειδή μπορεί να νιώθει και ο σύντροφός σας έτσι, καλό είναι να τον κάνετε να νιώθει σέξι.

6. Ρουτίνα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν με τον σύντροφό σας κάνετε συνέχεια τα ίδια πράγματα στο σεξ και αυτό γίνει υπόθεση ρουτίνας, είναι βέβαιο ότι θα βαρεθείτε ή θα βαρεθεί τουλάχιστον ο ένα από τους δύο και θα αναζητήσει αλλού την ικανοποίηση. Πειραματιστείτε με νέα πράγματα.