ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Εσύ ακόμη να το χρησιμοποιήσεις; – Αυτά είναι τα οφέλη που έχει το καστορέλαιο για το δέρμα και τα μαλλιά

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες

Εσύ ακόμη να το χρησιμοποιήσεις; – Αυτά είναι τα οφέλη που έχει το καστορέλαιο για το δέρμα και τα μαλλιά

Το καστορέλαιο, όπως θα γνωρίζετε ήδη, θεωρείται ένα φυσικό καλλυντικό ειδικά για τα μαλλιά και την επιδερμίδα.

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, χρησιμοποιείται ως συστατικό σε πολλά προϊόντα ομορφιάς.

Καστορέλαιο στα μαλλιά

Εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε, ωμέγα λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες, το καστορέλαιο βοηθά στην πρόληψη της τριχόπτωσης, του πρόωρου γκριζαρίσματος των μαλλιών και την ανάπτυξη των μαλλιών.

Το καστορέλαιο έχει παρόμοια δράση με το έλαιο καρύδας, καθώς δίνει λάμψη στα μαλλιά και τα δυναμώνει από τη ρίζα. Βοηθά επίσης στο ξεμπέρδεμα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το ρικινελαϊκό οξύ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει τη διαδικασία αναγέννησης των μαλλιών. Χρησιμοποιείται επίσης στα φρύδια και τις βλεφαρίδες για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των τριχών.

Καστορέλαιο στην επιδερμίδα

Το καστορέλαιο χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προϊόντα για τη θεραπεία των εγκαυμάτων από τον ήλιο και της ακμής, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως μάσκα προσώπου. Βοηθά επίσης στην ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Λειτουργεί πιο αποτελεσματικά όταν εφαρμόζεται μετά από την ενυδατική κρέμα. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστορέλαιο και σε άλλα σημεία του σώματός σας που χρειάζονται ενυδάτωση ή είναι επιρρεπή σε ξηρότητα όπως τα γόνατα, οι γάμπες και οι αγκώνες.

Οι πιθανές αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του καστορέλαιου βοηθούν επίσης στην επούλωση δερματικών προβλημάτων, προστατεύουν το δέρμα από βακτηριακές λοιμώξεις και αποτρέπουν τα μικρόβια που προκαλούν δερματικά προβλήματα.

Ο πλούτος των μονοκορεσμένων λιπαρών οξέων στο καστορέλαιο κάνει το δέρμα λείο και πιο απαλό όταν εφαρμόζεται ως λάδι προσώπου. Παράλληλα, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μαύρων στιγμάτων κι είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους ευαίσθητων επιδερμίδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την καλύτερη απορρόφηση του καστορέλαιου στο δέρμα, αραιώστε πάντα το σε αναλογία 1:1 με άλλα έλαια ή λάδια (λάδι καρύδας).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.