ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Έχετε αναρωτηθεί; – Για ποιο λόγο βάζουμε το μονόπετρο στον παράμεσο του αριστερού χεριού;

Ποιες οι παραλλαγές που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες

Έχετε αναρωτηθεί; – Για ποιο λόγο βάζουμε το μονόπετρο στον παράμεσο του αριστερού χεριού;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο το μονόπτερο μπαίνει στον παράμεσο του αριστερού χεριού και από πότε χρονολογείται αυτή η παράδοση;

Η παράδοση της βέρας χρονολογείται από την αρχαία Αίγυπτο, καθώς οι αρχαιολόγοι έχουν βρει στοιχεία σε ιερογλυφικά ότι οι νύφες φορούσαν δαχτυλίδι, αναφέρει το Reader’ s Digest, ενώ και άλλοι αρχαίοι πολιτισμοί φορούσαν, επίσης, βέρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι φορούσαν βέρες στο αριστερό τους δάχτυλο από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων.

Ο λόγος που ο παράμεσος του αριστερού χεριού ορίστηκε ως το «πρέπον» δάχτυλο για το δαχτυλίδι του αρραβώνα;

Η εξήγηση είναι συγκινητική και άκρως ρομαντική, καθώς «στους αρχαίους χρόνους, πίστευαν ότι υπήρχε μια φλέβα στον παράμεσο του αριστερού χεριού που έτρεχε κατευθείαν στην καρδιά σου», εξηγεί η ιδρύτρια του συνδέσμου των Βρετανών Wedding Planners.

«Και η καρδιά, φυσικά, τότε πιστεύαμε ότι ήταν το κέντρο των συναισθημάτων μας», συνεχίζει. Έτσι, οι αρχαίοι Ρωμαίοι ονόμαζαν αυτή τη φλέβα vena amoris, που στα λατινικά σημαίνει «φλέβα αγάπης».

Παραλλαγές στην παράδοση

Παρά την επικράτηση αυτής της παράδοσης για το γαμήλιο δαχτυλίδι, ειδικά σε όλους τους δυτικούς πολιτισμούς, δεν την ακολουθούν όλοι αποκλειστικά όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

«Μερικοί πολιτισμοί επιλέγουν την ελευθερία και την ατομικότητα όταν πρόκειται να αποφασίσουν μόνοι τους σε ποιο χέρι θα το φορέσουν», εξηγεί business coach.

«Ζευγάρια από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία, η Δανία και η Γερμανία φοράνε τα δαχτυλίδια στο δεξί τους χέρι».

Οι άνθρωποι στην Ινδία επιλέγουν, επίσης, να φοράνε το δαχτυλίδι των αρραβώνων τους στο δεξί τους χέρι, «επειδή το αριστερό χέρι θεωρείται ακάθαρτο», συμπλήρωσε.

Αν μη τι άλλο, λοιπόν, οι παραλλαγές στην παράδοση της βέρας δείχνουν ότι ακόμη και οι πιο μακροχρόνιες παραδόσεις που σχετίζονται με το γάμο δεν χρειάζεται να είναι σκληρές και με παρωπίδες, αλλά να είναι πιο ευέλικτες και να προσαρμόζονται με την εκάστοτε πραγματικότητα και τις επιθυμίες του κάθε ζευγαριού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.