ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Φαντάζουν τρελές στις ημέρες μας: Αυτές είναι οι επώδυνες θεραπείες ομορφιάς πριν το 1930

Οι θεραπείες ομορφιάς ήταν αρκετά επικίνδυνες και επώδυνες

Φαντάζουν τρελές στις ημέρες μας: Αυτές είναι οι επώδυνες θεραπείες ομορφιάς πριν το 1930

Η βιομηχανία της ομορφιάς βρίσκεται μέσα στο τοπ – 5 με τα περισσότερα κέρδη. Προϊόντα ομορφιάς, επεμβάσεις για να αλλάξει η εικόνα κάποιου γεμίζουν με δις κάθε χρόνο τις εταιρείες που ασχολούνται με την ομορφιά.

Μπότοξ, μικροεπεμβάσεις, πλαστικές επεμβάσεις, υαλουρονικό και εκατοντάδες άλλα προϊόντα υπόσχονται ομορφιά και νεότητα στις ημέρες μας.

Πως όμως προσπαθήσουν οι γυναίκες πριν το 1930 να βελτιώσουν την εικόνα τους;

Οι θεραπείες ομορφιάς ήταν αρκετά επικίνδυνες και επώδυνες.

Χαρακτηριστική περίπτωση

Αφαίρεση μακιγιάζ με ράδιο. Το ράδιο είχε την τιμητική από το 1890 εώς και το 1910.

Χρησιμοποιούνταν ακόμα και στις οδοντόκρεμες που υπόσχονταν εκτυφλωτικά λευκά δόντια.

Οι κρέμες με ράδιο υπόσχονταν καθαρό δέρμα, μέχρι και απώλεια ρυτίδων, αλλά όπως καταλαβαίνετε ήταν επικίνδυνο για την υγεία των γυναικών, αλλά και για το ίδιο το δέρμα τους, που μετά από λίγο καιρό είχε μια περίεργη όψη.

Πρόγραμμα ομορφιάς με μαγνήτες

Στην Μεγάλη Βρετανία του 1900, πίστευαν πως το μπάνιο σε καυτό νερό βοηθάει στην απώλεια κιλών και λίπους. Επίσης χρησιμοποιούνταν μαγνήτες για να βελτιωθεί η όψη του δέρματος και να μην υπάρχει κυτταρίτιδα. Ενώ ένα από τα πιο επώδυνα μέτρα κατά της χαλαρότητος ήταν το ηλεκτρικό μασάζ.

Ηλεκτρικός κορσές

Έτσι και αλλιώς ο κορσές εκείνη την εποχή ήταν ένα βασανιστήριο, αλλά φανταστείτε να έχει ρεύμα. Υπόσχονταν από κάψιμο λίπους, έχρι και ανόρθωση στήθους, ακόμα και λύση στη δυσκοιλίοτητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.