Οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο για πολλές από εμάς. Είτε τις έχουμε λόγω κληρονομικότητας, είτε από τις καθημερινές μας συνήθειες. Ποιες είναι όμως αυτές που δε μας κάνουν καθόλου καλό;

Είσαι έξω για φαγητό και ποτό με φίλους και ενω περνάς καλά, πίνεις το νερό σου και παρατηρείς ότι τα μάτια σου είναι λίγο πιο πρησμένα. Αναρωτιέσαι τι μπορεί να φταίει. Είναι το ξενύχτι, το αλκοόλ, ή το φαγητό;

Η ΣΥΝΉΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΎΝ ΟΙ ΣΑΚΟΎΛΕΣ ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΑ ΜΆΤΙΑ

Εκτός από τους προφανείς λόγους, που είναι η ηλικία και η κούραση, υπάρχει και άλλη μια αιτία. Αυτή κρύβεται στη διατροφή μας. Αναφερόμαστε στο γνωστό και αγαπημένο πολλών, το αλάτι. Οι τροφές με πολύ αλάτι, ή μια διατροφή καθημερινή που έχει μεγάλη ποσότητα, δεν είναι ο,τι καλύτερο.

Ο οργανισμός μας, λειτουργεί από μόνος του ώστε να εξισορροπήσει τα επίπεδα νατρίου στο σώμα μας. Έτσι, όταν καταναλώνεται υπερβολικό αλάτι, το σώμα συγκρατεί παραπάνω νερό. Αυτή η κατακράτηση, δημιουργείται από ένα ή περισσότερα γεύματα με παραπάνω αλάτι.

Έτσι, όχι μόνο πρήζονται τα μάτια και φαίνονται πιο κουρασμένα, αλλά δημιουργείται κατακράτηση και σε άλλα σημεία του σώματος. Στις ΗΠΑ, η οδηγία της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας, συμβουλεύει να καταναλώνουμε 1500 με το πολύ 2.330 milligrams την ημέρα. Οι Αμερικανοί φαίνεται να καταναλώνουν περίπου 3.400.

Αν θέλεις να βελτιώσεις το πρήξιμο, καλό είναι να μην καταναλώνεις τόσο πολύ αλάτι. Αν μια τροφή είναι αλμυρή από μόνη της, καλύτερα να το αποφεύγεις. Θα δεις σημαντικές διαφορές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!