Οι μάσκες προσώπου αποτελούν αγαπημένο προϊόν περιποίησης, ενώ αν το αναλογιστείτε καλά υπάρχει ένας τύπος για σχεδόν κάθε πρόβλημα του δέρματος που μπορεί να φανταστεί κανείς.
Ορισμένες μάσκες αφορούν στην ενυδάτωση, όπως οι κρεμώδεις μάσκες, άλλες είναι γεμάτες με δραστικές ουσίες και άλλες αντιμετωπίζουν τις εξάρσεις της ακμής, όπως οι μάσκες άνθρακα.
Πότε εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο χώρο της ομορφιάς οι μάσκες μαγνήτη
Πριν από μερικά χρόνια, ένας άλλος τύπος μάσκας προσώπου που άρχισε να εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ράφια των καταστημάτων ομορφιάς: ήταν η μάσκα μαγνήτη.
Ένα βίντεο του 2016 στο Instagram έδειξε την Μαντόνα να αφαιρεί μια σκουρόχρωμη μάσκα πηλού από το πρόσωπό της χρησιμοποιώντας μόνο ένα ειδικό ραβδί -δεν απαιτείται νεροχύτης.
Τα προϊόντα, όπως αποδείχθηκε, ήταν από τη σειρά περιποίησης της επιδερμίδας της και η μάσκα ήταν η Chrome Clay Mask. Το προϊόν αυτό περιέχει μια μαγνητική επίστρωση που μπορεί να αφαιρεθεί με μια μαγνητική συσκευή.
Μπορεί η Μαντόνα να έκανε δημοφιλή την τάση, αλλά δεν είναι πλέον η μόνη που συνιστά αυτές τις φουτουριστικές μάσκες.
Δερματολόγος δήλωσε ότι «[οι μαγνήτες] είναι γνωστό ότι βοηθούν στην επούλωση των πληγών και στην καταπράυνση της φλεγμονής και είναι ένας πολύ καυτός τομέας έρευνας αυτή τη στιγμή».
Επί του παρόντος, οι μελέτες που αποδεικνύουν τα οφέλη των μασκών προσώπου με μαγνήτη είναι περιορισμένες. Παρόλα αυτά, πιστεύεται ότι αυτά τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος αποτοξινώνουν, προλαμβάνουν ή αντιμετωπίζουν τα σημάδια γήρανσης, ενώ θρέφουν και μαλακώνουν το δέρμα.
Οι μάσκες μαγνήτη προσώπου είναι ασφαλείς για τους περισσότερους τύπους δέρματος
Οι μαγνητικές μάσκες μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες με αλόη βέρα, υαλουρονικό οξύ και άλλα συστατικά που βρίσκονται συνήθως σε μάσκες προσώπου.
Ακόμα κι έτσι, όμως, είναι γενικά ακίνδυνες για το δέρμα, όπως δήλωσε δερματολόγος.
Ωστόσο, τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή αντιδραστικές δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρου ακμή ίσως θέλουν να παραλείψουν τις μαγνητικές μάσκες προσώπου, καθώς η σκόνη σιδήρου (η οποία προστίθεται στις μάσκες για να τις κάνει μαγνητικές) μπορεί να είναι ερεθιστική.
Ο διευθυντής καλλυντικών και κλινικών ερευνών στη δερματολογία στο νοσοκομείο Mt. Sinai, δήλωσε στη Daily Mail ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος των μαγνητικών μασκών προσώπου μπορεί να είναι η βαριά τιμή τους.
«Η μόνη βλάβη που προκαλούν είναι πιθανότατα στο πορτοφόλι σας. Αν είναι μέσα στον προϋπολογισμό σας, σίγουρα αξίζει να τις δοκιμάσετε, αλλά πιθανότατα δεν θα αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές μάσκες με σαλικυλικό οξύ ή μάσκες με άργιλο», λέει.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.