ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αν στην θέση του Αυγενάκη ήταν π.χ. ο Κασιδιάρης, θα είχε επέμβει η Εισαγγελία του ΑΠ, ο ίδιος ο Άρειος Πάγος και ο ΟΗΕ!

Δείτε τι να κάνετε και τι να μην κάνετε όταν το μωρό σας βγάζει δόντια για να το ανακουφίσετε

Τι προτείνει ο FDA

Δείτε τι να κάνετε και τι να μην κάνετε όταν το μωρό σας βγάζει δόντια για να το ανακουφίσετε

Όλοι όσοι έχουμε παιδιά γνωρίζουμε πως η ανάπτυξη των δοντιών τους ξεκινάει συνήθως γύρω στους 4 με 7 μήνες.

Τα συνήθη σημάδια το ότι το μωρό σας βγάζει δόντια περιλαμβάνουν χαμηλό πυρετό, σάλια και τα παιδιά νιώθουν περισσότερο ευερέθιστα και θέλουν να μασήσουν κάτι σκληρό, ανέφερε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ σε ειδικό φυλλάδιο με συμβουλές για γονείς.

Το να δώσετε στο βρέφος παυσίπονα με συστατικά όπως η βενζοκαΐνη ή η λιδοκαΐνη και οι ομοιοπαθητικές θεραπείες δεν είναι η απάντηση στον πόνο των δοντιών, τονίζει ο οργανισμός.

Στην πραγματικότητα, «αυτά τα φάρμακα μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα παιδιά και μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό τραυματισμό, ακόμη και θάνατο», προειδοποίησε ο FDA.

«Η χρήση προϊόντων βενζοκαΐνης μπορεί να οδηγήσει σε μια σοβαρή και μερικές φορές θανατηφόρα κατάσταση που ονομάζεται μεθαιμοσφαιριναιμία, στην οποία η ικανότητα μεταφοράς οξυγόνου των ερυθρών αιμοσφαιρίων μειώνεται σημαντικά», προσθέτει.

Ομοίως, τα προϊόντα που περιέχουν λιδοκαΐνη είναι επίσης μη ασφαλή για βρέφη.

«Μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη, όπως καρδιακά προβλήματα, σοβαρό εγκεφαλικό τραυματισμό, ακόμη και θάνατο», υπογραμμίζει η FDA.

«Επιπλέον, το τοπικό από του στόματος παχύρρευστο διάλυμα λιδοκαΐνης μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις σε βρέφη και μικρά παιδιά όταν εφαρμόζεται υπερβολική ποσότητα ή κατά λάθος τα παιδιά το καταπίνουν».

Η FDA αναφέρει επίσης ότι έχει λάβει αναφορές για θάνατο και σοβαρούς τραυματισμούς σε βρέφη και παιδιά, συμπεριλαμβανομένου στραγγαλισμού και πνιγμού, που προκαλούνται από ειδικά κολιέ με χάντρες, τα οποία τα μωρά μασάνε όταν βγάζουν δόντια.

Τι να κάνουν οι γονείς για να ανακουφίσουν τα μωρά τους

Σύμφωνα με τον FDA, αυτό που μπορούν να κάνουν οι γονείς για να ανακουφίσουν τα μωρά τους που βγάζουν δόντια και αισθάνονται δυσφορία είναι να κάνουν απαλό μασάζ στα ούλα του μωρού με ένα (πλυμένο και καθαρό) δάχτυλο.

Συνιστάται επίσης να δώσετε στο μωρό ένα ειδικό ελαστικό μασελάκι (που μπορεί να βγαίνει σε διάφορα σχήματα) για να μασήσουν.

Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το μασελάκι είναι καθαρό και δροσερό από το ψυγείο, αλλά όχι σκληρό και παγωμένο από την κατάψυξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν το αντικείμενο είναι πολύ σκληρό, μπορεί να βλάψει τα ούλα του παιδιού», εξηγεί ο FDA. «Βεβαιωθείτε ότι επιβλέπετε τα παιδιά για να μην πνιγούν κατά λάθος με αυτό που μασάνε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.