Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να βγεις ραντεβού (πέρα από το να αποφύγεις χειριστικές και επιζήμιες συμπεριφορές), αλλά το να γνωρίζεις πότε έχεις βρει ένα άτομο στο οποίο αξίζει να επενδύσεις πέρα ​​από ένα πρώτο ραντεβού μπορεί να είναι δύσκολο.

Ενώ το κοινό ρητό λέει ότι απλά θα «το νιώσεις» όταν βρεις ένα πολλά υποσχόμενο δυνητικό ταίρι, τι θα συμβεί αν αφήσεις κάτι πολύ σύντομα; Μερικοί άνθρωποι δεν δίνουν τις καλύτερες πρώτες εντυπώσεις ή μπορεί να έχουν μια κακή μέρα. Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες αξίζει να βγεις δεύτερο ραντεβού, ακόμη κι αν δεν ένιωσες μια σπίθα στο πρώτο ραντεβού.

«Αν περιμένεις την αρχική σπίθα με την κυριολεκτική έννοια – αυτή την άμεση, σπλαχνική λάμψη έλξης σε ένα νέο άτομο – θα μπορούσες να περιμένεις για πάντα και να αγνοείς τη δυνατότητα μιας καλής σχέσης που βρίσκεται ακριβώς μπροστά σου», λέει η ψυχοθεραπεύτρια Janine Ilsley. Η ψυχοθεραπεύτρια Nicole Ohebshalom συμφωνεί, σημειώνοντας ότι ένα δεύτερο ραντεβού μπορεί να προσφέρει μια ευκαιρία να χτιστεί η χημεία.

Θυμήσου ότι χρειάζεται χρόνος για να δημιουργήσεις μια γνήσια σύνδεση. Με άλλα λόγια, αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη — πόσο μάλλον σε μία ή δύο ώρες από το πρώτο ραντεβού. “Η απουσία μιας στιγμιαίας σπίθας ή έλξης δεν σημαίνει ότι αυτό θα μείνει έτσι με την πάροδο του χρόνου”, λέει η θεραπεύτρια σχέσεων και σεξουαλικής επαφής Michelle Herzog.

Φυσικά, δεν πρέπει ποτέ να αισθάνεσαι πίεση να πας σε δεύτερο ραντεβού, αν ξέρεις μέσα σου ότι δεν ταιριάζετε. «Μερικές φορές απλώς ξέρουμε ότι πραγματικά δεν μας ενδιαφέρει να επιδιώξουμε κάτι περαιτέρω, και αυτό είναι απολύτως εντάξει», λέει η Herzog. Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν να έχεις ανοιχτό μυαλό ακόμη και αν δεν υπήρχε σπίθα στο πρώτο ραντεβού. Παρακάτω, μοιράζονται το γιατί.

Η αρχική σπίθα δεν είναι τόσο σημαντική

«Όλοι πιστεύουμε ότι η αρχική σπίθα είναι δείκτης συμβατότητας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα σε μια μακροχρόνια και υγιή σχέση από την αρχική σπίθα του πρώτου ραντεβού», λέει η θεραπεύτρια Jessica Jefferson. Στην πραγματικότητα, εκτός από το ότι δεν μετριέται απαραιτήτως η πραγματική συμβατότητα, συνήθως δίνεται υπερβολική σημασία στην παρουσία (ή την έλλειψή) της. «Η αρχική σπίθα είναι περισσότερο ενδεικτική της έλξης παρά της συμβατότητας», προσθέτει.

Αντί να ανησυχείς για τη σπίθα, η Jefferson συνιστά να αφιερώσεις χρόνο στο να γνωριστείτε, να δημιουργήσετε συναισθηματική οικειότητα μέσω της συνομιλίας και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί. Όλοι αυτοί οι παράγοντες -που πιθανότατα δεν θα ικανοποιήσεις μόνο στο πρώτο ραντεβού- θα ενισχύσουν στη συνέχεια τη σωματική οικειότητα και θα σου δώσουν μια καλύτερη εικόνα για το εάν αυτό το άτομο είναι το επιθυμητό ταίρι για εσένα.

Τα πρώτα ραντεβού μπορεί να είναι αμήχανα

Για πολλούς ανθρώπους, η αμηχανία στο πρώτο ραντεβού είναι μια σκληρή πραγματικότητα. Γνωρίζοντας αυτό, θα μπορούσες να σκεφτείς την πιθανότητα να μην έχεις την αληθινή, πλήρη εικόνα ενός ατόμου μόνο με βάση το πρώτο ραντεβού. Εκτός κι αν υπάρχει κάτι τόσο προφανές για εσένα που δε θα μπορούσες ποτέ να το προσπεράσεις, μην σκεφτείς ποτέ ότι γνωρίζεις τα πάντα για έναν άνθρωπο.

Δεν είναι ο τύπος σου—και δεν πειράζει

Έχεις τύπο; Αν ναι, δεν είσαι μόνη, και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Σύμφωνα με την ειδικό γνωριμιών Holly Battey, πολλοί από εμάς έχουμε έναν τύπο συντρόφων, αλλά το να κολλάμε πολύ στενά στις έννοιες του εν λόγω «τύπου» μπορεί να μας περιορίσει από το να βλέπουμε παραέξω. Έτσι, αν υπάρχει μια βασική έλξη και σου αρέσει το πώς νιώθεις μαζί του, προσπάθησε να έχεις ανοιχτό μυαλό, ακόμα κι αν η πρώτη σου αντίδραση είναι ότι δεν είναι ο τύπος σου. Επιπλέον, το να βγεις ραντεβού με ένα άτομο που δεν ανήκει στον τύπο σου μπορεί να ανοίξει έναν εντελώς νέο κόσμο σε πιθανά ερωτικά ενδιαφέροντα.

Πέρα από τη σπίθα, πέρασες καλά

Όταν δεν είσαι σίγουρη για το αν θέλεις ή όχι να βγεις δεύτερο ραντεβού, η Herzog συνιστά να σκεφτείς την ποιότητα του ραντεβού. Σύμφωνα με την Herzog, αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να σκεφτείς πώς μπορεί να είναι τα μελλοντικά ραντεβού με αυτό το άτομο και να σε βοηθήσει να διαπιστώσεις εάν αυτό είναι ενδιαφέρον για εσένα.

Για παράδειγμα, σκέψου τις συζητήσεις που είχατε: Σου άρεσαν; Σου κίνησε το ενδιαφέρον αυτό το άτομο; Διασκέδασες στο ραντεβού; Εάν η απάντηση σε κάποιο από αυτά είναι «ναι», βγες δεύτερο ραντεβού χωρίς να σκέφτεσαι υπερβολικά τα πράγματα και μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα.

Μπορεί να είχες μια κακή μέρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν αισθάνεσαι απογοητευμένη για πολλούς λόγους, η διάθεσή σου μπορεί να επηρεάσει το πώς αισθάνεσαι σε ένα ραντεβού. «Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αποσπάται η προσοχή σου, οδηγώντας στην έλλειψη σπίθας στην οποία ήλπιζες στο πρώτο ραντεβού», λέει η Herzog.