Οι σχέσεις κινούνται με διαφορετικούς ρυθμούς γιατί ο καθένας βιώνει την αγάπη διαφορετικά. Όταν ο καλύτερός σας φίλος σας ρωτήσει αν τρεις μήνες είναι πολύ νωρίς για να μετακομίσετε με τον σύντροφό του, ίσως βιαστείτε να του πείτε ότι είναι. Αλλά όταν ο σύντροφός σας σας κάνει την ίδια ερώτηση, ίσως να μην βιαστείτε να τον απορρίψετε.
Ο πειρασμός να πάτε τη σχέση σας στο επόμενο βήμα είναι πάντα δυνατός, αλλά για μια τόσο σημαντική απόφαση όπως αυτή, πρέπει να σκεφτείτε με το κεφάλι σας κι όχι τόσο με την καρδιά σας.
Η προσεκτική εξέταση της απόφασής σας μπορεί όχι μόνο να προστατεύσει εσάς αλλά και τη σχέση σας. Όπως εξήγησε θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας, “Το να μετακομίσετε μαζί πολύ σύντομα μπορεί σίγουρα να δημιουργήσει περισσότερη σύγκρουση και άγχος στη σχέση. Όταν ζείτε με κάποιον, η δυναμική της σχέσης αλλάζει.
Αν και κάθε ζευγάρι έχει προβλήματα, ένα ζευγάρι που ζει μαζί έχει πολλά περισσότερα στο πιάτο του. Πρέπει να επιλύουν τακτικά τις συγκρούσεις και αν τα θεμέλια της σχέσης δεν είναι στέρεα, μπορεί απλώς να τη διαλύσετε”.
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τέλειος χρόνος που πρέπει να περάσει πριν μιλήσετε για τη συμβίωση. Μερικά ζευγάρια είναι έτοιμα μέσα σε έξι μήνες, ενώ άλλα μπορεί να χρειαστούν χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προχωρήσετε μαζί και θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν εσείς και η σχέση σας μπορείτε να το αντέξετε.
Κάντε το για τους σωστούς λόγους
Πριν μιλήσετε για τη συγκατοίκηση, πρέπει και οι δύο να μιλήσετε για κάτι πολύ πιο σημαντικό: τα οικονομικά. Να είστε ανοιχτοί στην καλλιέργεια οικονομικής οικειότητας για να δείτε εάν είναι μια βιώσιμη επιλογή με βάση το πόσα χρήματα βγάζετε, τυχόν χρέη που πρέπει να αποπληρώσετε και γενικά έξοδα που προκύπτουν από τη μετακόμιση. Δεν πρέπει να υπάρχουν εκπλήξεις όσον αφορά τα οικονομικά. Εάν νομίζετε ότι κάτι μπορεί να επιστρέψει μπούμερανγκ αφού μετακομίσετε, συζητήστε το ανοιχτά.
Πόσο καλά γνωρίζετε πραγματικά τον σύντροφό σας;
Αντί απλώς να υπολογίσετε τα πράγματα μετά τη μετακόμιση, θα πρέπει να καθίσετε με τον σύντροφό σας και να συζητήσετε πώς θα μοιραστούν οι οικονομικές ευθύνες και οι ευθύνες συντήρησης του σπιτιού. Η προφανής απάντηση θα ήταν 50-50, αλλά μερικές φορές, ο ένας βγάζει περισσότερα από τον άλλο και μπορεί ενδεχομένως να συνεισφέρει λίγο παραπάνω, οπότε βάλτε τα όλα στο τραπέζι.