ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Έχετε αναρωτηθεί; – Τι μπορεί να… φοβάται κάποιος πριν, μετά ή κατά την ώρα του σεξ;

Ορισμένα βήματα αντιμετώπισης που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος

Έχετε αναρωτηθεί; – Τι μπορεί να… φοβάται κάποιος πριν, μετά ή κατά την ώρα του σεξ;

Ακόμη κι αν κάποιος έχει μεγάλη εμπειρία στο σεξ, πάντα θα υπάρχουν κάποιες φοβίες που μπορεί να τον επηρεάσουν την ώρα της πράξης.

Μια διαδικτυακή πλατφόρμα λοιπόν, αποφάσισε να παρουσιάσει τις πιο συχνές σεξουαλικές φοβίες που απαντώνται συχνότερα στα ζευγάρια.

Τι μπορεί να… φοβάται κάποιος πριν, μετά ή κατά την ώρα του σεξ;

1. «Σκέφτεται άλλον/η»
2. «Φαίνομαι παχύς/δεν έχω ωραίο σώμα»
3. «Θα μπει ξαφνικά στο δωμάτιο το παιδί»
4. «Ο/Η σύντροφός μου δεν θα φτάσει σε οργασμό»
5. «Δεν είμαι αρκετά καλός/η»

Η αντιμετώπιση των σεξουαλικών φοβιών μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη σοβαρότητα και την πηγή αυτών των φόβων.

Ορισμένα βήματα που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος περιλαμβάνουν:

Ενημέρωση: Η γνώση και η κατανόηση της σεξουαλικότητας, των σωματικών αλλαγών, των σεξουαλικών πρακτικών και των σχέσεων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ανησυχίας.

Αυτο-αναγνώριση: Να αναλογιστείτε τους φόβους σας και τις πηγές τους. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τι σας προκαλεί φόβο και να προσπαθήσετε να κατανοήσετε τον λόγο αυτού του φόβου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμβουλευτική ή Θεραπεία: Εάν οι σεξουαλικές φοβίες σας προκαλούν σημαντική δυσφορία και περιορίζουν την καθημερινή σας ζωή, η συμβουλευτική ή η συνεδρία με ειδικό ψυχολόγο ή θεραπευτή μπορεί να είναι χρήσιμη. Οι κοινωνικοί λεγόμενοι ψυχολόγοι είναι εξειδικευμένοι στην αντιμετώπιση σεξουαλικών θεμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.