ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

Πώς θα καταλάβετε ότι μιλάτε με έναν σεξομανή;

Ο εθισμός στο σεξ είναι μια ψυχαναγκαστική τάση

Πώς θα καταλάβετε ότι μιλάτε με έναν σεξομανή;

Το σεξ είναι σίγουρα μια τεράστια ευχαρίστηση, μία από τις ωραιότερες στη ζωή μας.

Για άλλους είναι μια συνήθεια που τους αρέσει λιγότερο, σε άλλους περισσότερο.

Ο εθισμός στο σεξ είναι μια ψυχαναγκαστική τάση που ωθεί το άτομο να προβαίνει σε σεξουαλικές πράξεις με σκοπό την επίτευξη του ίδιου είδους «ικανοποίησης» που νιώθει ένας αλκοολικός από ένα ποτό ή ένας εθισμένος στον τζόγο από ένα τυχερό παιχνίδι.

Ο εθισμός σεξ μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη και (αυτο)καταστροφική κατάσταση.

Όπως κάθε άλλη εξάρτηση, επηρεάζει την ψυχική υγεία του εξαρτημένου, τις προσωπικές του σχέσεις την ποιότητα της ζωής του και… την προσωπική του υγεία και ασφάλεια. Οι ειδικοί εκτιμούν, μάλιστα, ότι πρόκειται για έναν αρκετά κοινό εξαναγκασμό ο οποίος, όμως, δύσκολα διαγιγνώσκεται.

Συνηθίζεται ένας σεξομανής να μην μένει ποτέ σε έναν αλλά να αναζητά πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους.

Ο εθισμός μπορεί να περιλαμβάνει μια ψυχαναγκαστική ανάγκη για αυνανισμό, για παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού, ή για να βιώσει σεξουαλικά «ιδιαίτερες» καταστάσεις.

Μπορεί να αλλάξει τη ζωή του και τις δραστηριότητές του σημαντικά, προκειμένου να εκτελέσει σεξουαλικές πράξεις πολλές φορές την ημέρα καθώς δεν μπορεί να ελέγξει την συμπεριφορά του, παρά τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην ζωή του.

Τι μπορεί όμως να προδώσει έναν σεξομανή αποκαλύπτοντας τον εθισμό του;

-Χρόνιες, εμμονικές σεξουαλικές σκέψεις και φαντασιώσεις

-Θέτουν τον εαυτό τους ή τους άλλους σε κίνδυνο λόγω της σεξουαλικής τους συμπεριφοράς

-Λένε ψέματα για να καλύψουν τον εθισμό τους

-Ενασχόληση με το σεξ, ακόμη και όταν αυτή η συμπεριφορά τους παρεμβαίνει με την καθημερινή τους ζωή, την παραγωγικότητα, την απόδοσή τους στην εργασία, κλπ

-Ανικανότητα να σταματήσουν ή να ελέγξουν τη συμπεριφορά τους

-Εμπλέκονται σε παράνομη σεξουαλική δραστηριότητα

-Χρειάζονται την κυριαρχία και τον έλεγχο σε κάθε σεξουαλική συνεύρεση

-Άλλες αρνητικές προσωπικές ή επαγγελματικές συνέπειες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Νιώθουν τύψεις ή ενοχές μετά το σεξ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.