Σε κάθε σχέση μπορεί να προκύψουν διαφωνίες ή τσακωμοί, συχνά ή πιο σπάνια.
Ακούσαμε τον όρο «fexting» για πρώτη φορά από την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, η οποία σε συνέντευξή της στο Harper’s Bazaar ανέφερε ότι η ίδια και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συνηθίζουν να καβγαδίζουν περιστασιακά μέσω γραπτών μηνυμάτων, χρησιμοποιώντας τη λέξη «fexting» που προκύπτει από την φράση «fighting over text», «καυγαδίζουμε δηλαδή μέσω γραπτών μηνυμάτων».
Διάφοροι λόγοι και διαφωνίες μπορεί να προκύψουν μέσα στην ημέρα και να αγγίξετε το τηλέφωνό σας για να εκφράσετε τα παράπονά σας σε οποιοδήποτε άτομο είναι σημαντικό για εσάς. Το «fexting» δεν συμβαίνει μόνο στις ερωτικές σχέσεις αλλά ακόμα και στις φιλικές, τις οικογενειακές ή ορισμένες φορές και τις επαγγελματικές.
Ορισμένοι άνθρωποι τείνουν να το επιλέγουν καθώς η κατά πρόσωπο επικοινωνία μπορεί να είναι αγχωτική ή ακόμα και εκφοβιστική. Άλλοι πάλι, αφιερώνοντας χρόνο για να γράψουν τις σκέψεις τους σε ένα μήνυμα, καταφέρνουν να είναι πιο συγκρατημένοι ώστε να μεταδώσουν το σωστό μήνυμα στο συνομιλητή τους.
Ενώ τα παραπάνω μπορεί να ισχύουν, το να στηρίζεστε στο «fexting» για να επιλύσετε τις διαφορές σας μπορεί στην πραγματικότητα να βλάψει βαθύτατα τις σχέσεις σας και οι ειδικοί μας εξηγούν γιατί.
Είναι πολύ πιθανό να οδηγηθείτε σε παρεξηγήσεις όταν καυγαδίζετε μέσω μηνυμάτων και όχι από κοντά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μετέπειτα, άσχετα επιχειρήματα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εντελώς.
Αυτό συμβαίνει επειδή όταν τσακώνεστε μέσω μηνυμάτων, οι λέξεις μπορεί να παρερμηνευθούν, ο υπερβολικός αριθμός μηνυμάτων προκαλεί ευερεθιστότητα και η επικοινωνία δεν είναι αποτελεσματική ή αμοιβαία αποδεκτή και από τα δύο μέρη.
Επιπλέον, τα καλοπροαίρετα, γνήσια μηνύματα μπορούν εύκολα να παρερμηνευθούν ως σαρκαστικά ή ειρωνικά κατά τη διάρκεια ενός καυγά, γεγονός που θα τροφοδοτήσει ακόμα περισσότερο την ένταση.
Ταυτόχρονα δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον τόνο κάποιου μέσα από το κείμενο, ακόμα και αν συμπεριλαμβάνονται emoji ή αν τα μηνύματα έχουν γραφτεί με ιδιαίτερα προσεκτική διατύπωση.
Οι αρνητικές επιπτώσεις μπορεί επίσης να είναι μακροχρόνιες, να οδηγήσουν σε δυσαρέσκεια, έλλειψη επικοινωνίας, ακόμη και σε διάλυση της σχέσης, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Αρχικά, αφιερώστε λίγο χρόνο για να συγκεντρώσετε τις σκέψεις σας και να βρείτε τι είναι αυτό ακριβώς που σας έχει πληγώσει ή στεναχωρήσει. Καθώς αφιερώνετε λίγο χρόνο σε αυτό, δίνετε επίσης στον εαυτό σας την ευκαιρία να ηρεμήσει από το συντριπτικό συναισθηματικό στάδιο στο οποίο μπορεί να βρίσκεστε. Αυτό μπορεί να επηρεάσει και τη λογική σας, λένε οι ειδικοί.
Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας (ή τον φίλο). Οι ειδικοί προτείνουν να κάνετε σοβαρές συνομιλίες μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή συνομιλίας μέσω βίντεο, αν όχι αυτοπροσώπως, «ώστε ο τόνος της φωνής, οι εκφράσεις του προσώπου και η γλώσσα του σώματος να αναγνωρίζονται αποτελεσματικά και να μειώνονται οι ευκαιρίες για συνεχή παρεξήγηση».
Αυτός είναι ένας τρόπος για να κάνετε τη συζήτηση ακριβώς όταν χρειάζεται, αλλά χωρίς τις παρεξηγήσεις του «fexting».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.