ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

Τι είναι το Quiet Quitting που απειλεί τις σχέσεις – Τα σημάδια που πρέπει να προσέξουμε

Η σιωπηλή παραίτηση έχει στάδια και δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη

Τι είναι το Quiet Quitting που απειλεί τις σχέσεις – Τα σημάδια που πρέπει να προσέξουμε

Ο όρος χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά για να περιγράψει την έλλειψη προσπάθειας από εργαζόμενους, αλλά πλέον χρησιμοποιείται από τους ειδικούς για να περιγράψει τη “παραίτηση” ενός ή και των δυο σε μια ερωtική σχέση.

Το quiet quitting ή αλλιώς η «σιωπηλή παραίτηση» σε μια ερωτική σχέση περιγράφει την κατάσταση όπου ένας από τους δύο ή και οι δύο, έχει αποστασιοποιηθεί και απλά μένει στη σχέση για λόγους ασφάλειας ή επειδή φοβάται το άγνωστο που φέρνει ένας χωρισμός.

Η σιωπηλή παραίτηση έχει στάδια και δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη.

Ξεκινάει με την συναισθηματική αδιαφορία, όπου αυτός που το βιώνει σταματάει να έχει ερωτικά αισθήματα για τον σύντροφό του. Ψυχολογικά και διανοητικά ξεκινάει και απομακρύνεται χωρίς να το εκφράζει.

Ενώ τα πράγματα σοβαρεύουν όταν κόβεται κάθε μορφή επικοινωνίας και όταν κάποιος αποφεύγει να μένει μόνος με τον άλλο ή ακόμα και να συναντιούνται. Πολλοί που βρίσκονται σε αυτό το στάδιο βρίσκουν λόγους για να μην γυρνούν στο σπίτι την ώρα που είναι ο/η σύντροφός τους ή αλλάζουν ωράρια εργασίας για να μην χρειάζεται να υποκριθούν.

Δείτε τα τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε:

  • Έλλειψη επαφής. Όταν τα αγγίγματα μειώνονται πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι μέσα σας.
  • Έλλειψη προσοχής. Αν διαπιστώσετε ότι ο σύντροφος σας είναι εκεί αλλά δεν ακούει όσα λετε είναι ένα δυνατό σημάδι.
  • Μηδενική αλληλεπίδραση μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων.
  • Ο κοινός χρόνος μειώνεται συνεχώς.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.