ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου διηπειρωτικού βλήματος της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Το εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της νεανικής ακμής

Είναι γνωστό για τη συμβολή του στην αποτοξίνωση του σώματος και ιδιαίτερα του ήπατος

Το εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της νεανικής ακμής

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, με ελληνική συμμετοχή, το εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της νεανικής ακμής.

Να σημειωθεί πως είναι γνωστό για τη συμβολή του στην αποτοξίνωση του σώματος και ιδιαίτερα του ήπατος.

Μάλιστα, αναπτύσσεται σε μέρη με ζεστό κλίμα και κυκλοφορεί στην αγορά σαν συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλες ή σε υγρή μορφή.

Στη μελέτη συμμετείχαν συνολικά 4.230 άτομα ηλικίας 12 έως 25 ετών, με ήπια έως μέτρια ακμή, τα οποία χωρίστηκαν σε ομάδες.

Όσοι ανήκαν στην πρώτη ομάδα, λάμβαναν εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου (Silybum marianum) δύο φορές την ημέρα, για 8 έως 12 εβδομάδες, πριν από τη συνταγογραφούμενη θεραπεία κατά της ακμής.

Όσοι ανήκαν στη δεύτερη, λάμβαναν τη θεραπεία μετά τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Μετά το τέλος της θεραπείας, οι ερευνητές αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα του φυτού και την ποιότητα ζωής των συμμετεχόντων. Οι δερματολόγοι βαθμολόγησαν την ανοχή του προϊόντος ως «καλή έως πολύ καλή» στο 95% των ασθενών.

Σε ότι αφορά στη δράση του, την αξιολόγησαν ως «αποτελεσματική έως πολύ αποτελεσματική» στο 80% των συμμετεχόντων, καθώς μειώθηκε σημαντικά ο μέσος συνολικός βαθμός της ακμής στο τέλος της μελέτης.

Η ποιότητα ζωής των περισσότερων ασθενών (80%) βελτιώθηκε μέχρι το τέλος της μελέτης και η πλειοψηφία (79% έως 94%) εκτίμησε τις καλλυντικές ιδιότητες του σκευάσματος. Συνολικά, εκτιμάται πως είχε κλινική επιτυχία σε πάνω από το 84% των ασθενών.

Το εκχύλισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εφήβους και νεαρούς ενήλικες, οι οποίοι έχουν τάση για ακμή, προκειμένου να περιοριστεί η χρήση φαρμακευτικής θεραπείας.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Cosmetic Dermatology.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.