ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Ι-400: Τα υποβρύχια αεροπλανοφόρα της Ιαπωνίας και το άδοξο τέλος τους (βίντεο)

Ι-400: Τα υποβρύχια αεροπλανοφόρα της Ιαπωνίας και το άδοξο τέλος τους (βίντεο)

Το 122 μέτρων πλοίο κατηγορίας «Sen – Toku» ήταν από τα μεγαλύτερα μη πυρηνικά υποβρύχια που είχε κατασκευαστεί και άνηκε στην κλάση I-400, ήταν ίσως το πιο καινοτόμο της εποχής του, καθώς ήταν ικανό να πραγματοποιήσει μιάμιση φορά το γύρο του κόσμου χωρίς ανεφοδιασμό.

Επιπλέον,έφερε και τρία μικρά βομβαρδιστικά Aichi M6 Seiran που εκτοξεύονταν με καταπέλτη και με τους πλωτήρες θα προσθαλασσώνονταν ξανά.

“Το Ι-400 και τα «αδελφάκια» του (Ι-401 και Ι-402) είχαν επινοηθεί από τον Ισορόκου Γιαμαμότο, τον Ιάπωνα ναύαρχο, ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ. Με τα συγκεκριμένα υποβρύχια μάλιστα, σκόπευε να επιτεθεί και σε μεγάλες παραθαλάσσιες πόλεις των ΗΠΑ αλλά και στην διώρυγα του Παναμά”, συμπλήρωσε ο Ντελγάδο.

Στο τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, οι ΗΠΑ αιχμαλώτισαν το Ι-400 μαζί με άλλα τέσσερα ιαπωνικά υποβρύχια και τα έφεραν στο Περλ Χάρμπορ για επιθεώρηση.

Η Σοβιετική Ένωση ζήτησε πρόσβαση στα υποβρύχια, σύμφωνα με τους όρους της συνθήκης Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ όμως δεν ήθελε να πέσει μια τέτοια τεχνολογία στα χέρια των Σοβιετικών, γι’ αυτό αποφάσισε να τα βυθίσει, το 1946.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.