ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Βρέθηκε το σπίτι όπου ο Σαίξπηρ έγραψε το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (φωτο)

Βρέθηκε το σπίτι όπου ο Σαίξπηρ έγραψε το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (φωτο)

Το σπίτι του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Λονδίνο, όπου ο θεατρικός συγγραφέας έγραψε το σπουδαίο έργο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”, αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά, σύμφωνα με έρευνα την οποία δημοσίευσε το CNN.

Ο ιστορικός θεάτρου Geoffrey Marsh πέρασε μία δεκαετία ψάχνοντας εξονυχιστιικά την κατοικία του σπουδαίου Άγγλου δραματουργού, διασταυρώνοντας τα επίσημα αρχεία του, προκειμένου να εντοπίσει πού ακριβώς έζησε ο Σαίξπηρ κατά τη δεκαετία του 1590.

Η έρευνα του Marsh ξεκίνησε αφότου ανακαλύφθηκε το 2008 το Theatre, ένα ελισαβετιανό θέατρο στο Shoreditch του ανατολικού Λονδίνου.

Ο ιστορικός αναρωτήθηκε πού ζούσε ο Σαίξπηρ, την περίοδο που παίζονταν τα έργα του πριν την δημιουργία του περίφημου “Globe”, που είχε χτιστεί στο South Bank το 1599 και όπου εργαζόταν ο θεατρικός συγγραφέας.

Υπήρχαν στοιχεία στο παρελθόν που γεννούσαν εικασίες, ότι ο Σαίξπηρ έζησε στο κεντρικό Λονδίνο κοντά στον σταθμό του Λίβερπουλ, αλλά η ακριβής τοποθεσία δεν είχε προσδιοριστεί ποτέ.

Σύμφωνα με τον Marsh, στοιχεία δείχνουν ότι ο Σαίξπηρ είχε ζήσει σε ένα ακίνητο με θέα την εκκλησία της Αγίας Ελένης.

Η ιδιόμορφη γραφή των εγγράφων που δημιουργήθηκαν κατά τη δεκαετία του 1550 αποτέλεσε πρόκληση για τον Marsh να τα αποκρυπτογραφήσει και να τα ερμηνεύσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Το μέρος όπου έζησε ο Σαίξπηρ στο Λονδίνο μας δίνει στοιχεία ώστε να κατανοήσουμε βαθύτερα τις εμπνεύσεις του για τα έργα που δημιούργησε, αλλά και εικόνες από τη ζωή του”, δήλωσε ο ιστορικός, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του Τμήματος Θεάτρου και Επιδόσεων του Μουσείου Victoria and Albert.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.