Τώρα μας φαίνεται απλό ότι υπάρχει το μηδέν, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Για την ακρίβεια δεν υπήρχε το μηδέν μέχρι οι Σουμέριοι να το εντάξουν στις μαθηματικές πράξεις, με ένα ατελές βέβαια εννοιολογικό περιεχόμενο.
Ούτε οι Ρωμαίοι, ούτε οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν, κυρίως γιατί δεν συμβάδιζε με τη φιλοσοφία τους. Υπήρχε βέβαια στην αστρονομία, η έννοια του κενού, που προσεγγίζει αρκετά το μηδέν.
Σε απλά ελληνικά, οι πολιτισμοί των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων, αρνούνταν την ύπαρξη του μηδέν γιατί έμοιαζε λίγο και ενάντια στο μεγαλείο των αυτοκρατοριών τους.
Εκεί που βρέθηκε πρόσφορο έδαφος και εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μαθηματική εξίσωση, είναι η Ινδία, το 876 π.Χ.
Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε σαν αριθμός, και όχι σαν φιλοσοφική έννοια.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.