Οι έρευνες των επιστημόνων σε συνδυασμό με τα λιγοστά αποδεικτικά στοιχεία που έχουν επιζήσει από την εποχή του Ουίλιαμ Σαίξπηρ έχουν αφήσει μεγάλα κενά κατά τη διάρκεια αυτών των επτά ετών.
Τα «χαμένα χρόνια» του Σαίξπηρ αναφέρονται στην περίοδο ζωής του Άγγλου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα μεταξύ της βάπτισης των διδύμων του, Hamnet και Judith, το 1585 και της φαινομενικής άφιξής του στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου το 1592.
Κανείς ιστορικός δεν γνωρίζει πότε ή γιατί ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ έφυγε από το Stratford-upon-Avon για το Λονδίνο, ή τι έκανε πριν γίνει επαγγελματίας ηθοποιός και δραματουργός στην πρωτεύουσα της Αγγλίας. Υπάρχουν διάφορες παραδόσεις και ιστορίες για τα λεγόμενα «χαμένα χρόνια», καθώς δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τη ζωή του κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.
Ένα είδος μυθολογίας, λοιπόν, έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτά τα μυστηριώδη χρόνια του συγγραφέα, με πολλούς να επιλέγουν την αγαπημένη τους εκδοχή της ιστορίας. Μια αρκετά δημοφιλής ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη σχέση του Σαίξπηρ με τον Sir Thomas Lucy, έναν τοπικό γαιοκτήμονα του Stratford-upon-Avon. Με προφορική παράδοση, σύμφωνα με το www.shakespeare.org.uk, αναφέρθηκε ότι ο Σαίξπηρ κυνήγησε λαθραία ελάφια από το κτήμα του Sir Thomas Lucy, στο κοντινό πάρκο Charlecote. Λέγεται ότι έφυγε στο Λονδίνο για να αποφύγει την τιμωρία.
Ο Τζον Ομπρέι έγραψε το 1681 ότι ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ «ήταν στα νεότερα του χρόνια δάσκαλος στη χώρα», κάτι που θα μπορούσε να αναφέρεται στο Στράτφορντ, αφού ο Άμπερι γράφει από την προοπτική του Λονδίνου. Άλλοι εικάζουν ότι εργάστηκε ως υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο ή έγινε στρατιώτης. Είναι, επίσης, πιθανό να είχε ενταχθεί σε έναν ενεργό θίασο που επισκεπτόταν το Στράτφορντ στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ενώ μπορεί ακόμη και να ζούσε στο Στράτφορντ και να βοηθούσε με την οικογενειακή επιχείρηση ή και να ταξίδευε σε όλη την Ευρώπη.