ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ανδρέας Παπανδρέου για τις φωτιές στην Πεντέλη: «Θα κάνουμε οτιδήποτε για να φτάσουμε στην πηγή αυτών των εμπρησμών»

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 1982

Ανδρέας Παπανδρέου για τις φωτιές στην Πεντέλη: «Θα κάνουμε οτιδήποτε για να φτάσουμε στην πηγή αυτών των εμπρησμών»

Τον Αύγουστο του 1982 η Πεντέλη είχε κτυπηθεί για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση από καταστροφικές πυρκαγιές.

Τα μέτωπα ήταν δύο:  Το ένα μέτωπο ήταν κάθετο από την κορυφή της Πεντέλης προς την πλατεία ενώ το άλλο κινείτο ανατολικότερα φτάνοντας  μέχρι το δρόμο προς την Ραφήνα.

Από τον Διόνυσο  ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είχε κάνει δηλώσεις αναφορικά με την πρωτοφανή -για τότε- καθώς θα ακολουθούσαν και άλλες χειρότερες καταστροφή.

Πιο συγκεκριμένα είχε αναφέρει:

«Πραγματικά η  έκταση της καταστροφής είναι εντυπωσιακή. Πιστεύω όλοι μας κατεχόμαστε από αισθήματα όχι μόνον βαθιάς λύπης όταν βλέπουμε τον τόπο μας να καίγεται αλλά και μεγάλης αγανάχτησης γιατί είναι σαφές ότι αυτές οι εστίες είναι τόσο πολλές και σε τέτοια απόσταση μεταξύ τους, ώστε δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός.

Λυπούμαι που υπάρχουν Έλληνες που καίνε τον τόπο τους., για τον οποιοδήποτε λόγο.

Πάντως θα ήθελα να συγχαρώ  και το Πυροσβεστικό Σώμα και στον Στρατό και την Χωροφυλακή και ιδιαίτερα τους Αεροπόρους  που με σημαντικό κίνδυνο αντιμετωπίζουν αυτές τις φωτιές», σημείωσε ο τότε πρωθυπουργός  Α.Παπανδρέου για να συνεχίσει:

«Όπως βλέπετε δεν είναι δυνατόν να πλησιάσει κανείς αυτές τις φωτιές. Ασφαλώς πυροσβεστική αντλία δεν το μπορεί, και ο Αεροπόρος κατ΄ ανάγκην, το αεροπλάνο είναι το κύριο μέσον καταπολέμησης. Όχι βέβαια το βράδυ.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ιδιαίτερα  θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό να φτάσει στην πηγή αυτών εμπρησμών πράγμα όχι εύκολο. Όχι εύκολο», κατέληξε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το εξαιρετικά σπάνιο βίντεο από το αρχείο του Πάνου Δημητρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.