ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου διηπειρωτικού βλήματος της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Γιατί οι αρχαιολόγοι φοβούνται να ανοίξουν τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας;

Βρίσκεται κάτω από το μαυσωλείο της επαρχίας Shaanxi

Γιατί οι αρχαιολόγοι φοβούνται να ανοίξουν τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας;

Ο 2.200 ετών τάφος του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, Qin Shi Huang, παραμένει ακόμα ερμητικά κλειστός, παρόλο που η τοποθεσία του είναι γνωστή.

Βρίσκεται κάτω από το μαυσωλείο της επαρχίας Shaanxi, με τον στρατό της τερακότας να τον προστατεύει στη μεταθανάτιο ζωή.

Το μεγαλύτερο τμήμα της νεκρόπολης έχει εξερευνηθεί, αλλά οι αρχαιολόγοι φοβούνται να ανοίξουν τον τάφο καθώς πέρα από το φόβο πρόκλησης ζημιών, υποψιάζονται πως μέσα υπάρχουν παγίδες.

Τεχνίτες διατάχθηκαν να κατασκευάσουν τόξα και βέλη για να εκτοξευθούν σε οποιονδήποτε μπει στον τάφο.

Υδράργυρος χρησιμοποιήθηκε για να προσομοιώσει εκατοντάδες ποτάμια και τη μεγάλη θάλασσα και έχει ρυθμιστεί να ρέει μηχανικά. – Sima Qian, αρχαίος ιστορικός της Κίνας

Μερικοί επιστήμονες έχουν απορρίψει τις αναφορές ως φανταστικές, αλλά μία μελέτη του 2020 έδειξε πως η συγκέντρωση υδραργύρου γύρω από τον τάφο είναι σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα από το αναμενόμενο.

Ο υδράργυρος μπορεί να ρέει μέσα από ρωγμές οι οποίες αναπτύχθηκαν στην κατασκευή με τον καιρό και η έρευνά μας συμφωνεί με αρχαία κείμενα στον τάφο, ο οποίος θεωρείται πως δεν έχει ανοιχτεί ποτέ.

Ο στρατός από τερακότα και το σύμπλεγμα του τάφου του Qin Shi Huang αποτελούν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO και θεωρούνται μία από τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην ιστορία.

Ο Qin Shi Huang ήταν ο πρώτος αυτοκράτορας που κυβέρνησε μία ενωμένη Κίνα από το 221 έως το 210 π.Χ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ιστορικά αρχεία δείχνουν πως έπινε συχνά κρασί αναμεμιγμένο με υδράργυρο, με την πεποίθηση πως θα τον οδηγήσει στην αιώνια ζωή. Πέθανε σε ηλικία 49 ετών, πιθανόν από δηλητηρίαση υδραργύρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.