ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η αεροδρόμιο Savannah Hilton Head στις ΗΠΑ κρύβει ένα μακάβριο μυστικό: Δύο τάφους στον διάδρομο προσγείωσης!

Οι τάφοι ανήκουν σε ένα ζευγάρι του 19ου αιώνα

Η αεροδρόμιο Savannah Hilton Head στις ΗΠΑ κρύβει ένα μακάβριο μυστικό: Δύο τάφους στον διάδρομο προσγείωσης!

Στο αεροδρόμιο Savannah Hilton Head στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, μπορεί να παρατηρήσετε κάτι ασυνήθιστο κάτω από τους τροχούς του αεροπλάνου, καθώς προσγειώνεστε:

Δύο ξεχωριστά, ορθογώνια σχήματα στην πίστα. Αυτά δεν είναι απλώς σημάδια στον διάδρομο προσγείωσης- είναι τάφοι – μια εξαιρετική υπενθύμιση της ιστορίας της περιοχής πολύ πριν από την ύπαρξη του αεροδρομίου.

Οι τάφοι ανήκουν στην Catherine και τον Richard Dotson, ένα παντρεμένο ζευγάρι που καλλιεργούσε τη γη γνωστή ως Cherokee Hills τον 19ο αιώνα. Γεννημένοι και οι δύο το 1779, ήταν μαζί για πάνω από 50 χρόνια μέχρι τον θάνατο της Catherine το 1877, τον οποίο ακολούθησε ο θάνατος του Richard το 1884. Σύμφωνα με τα έθιμα της εποχής, θάφτηκαν στη γη τους, σε ένα οικογενειακό νεκροταφείο με περίπου 100 τάφους, συμπεριλαμβανομένων των τάφων των σκλάβων.

Δεκαετίες αργότερα, καθώς πλησίαζε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο αμερικανικός Στρατός επεδίωξε να κατασκευάσει έναν αεροδιάδρομο για τα B-24 Liberator και τα B-17 Flying Fortresses.

Δυστυχώς, η ιδανική τοποθεσία για αυτόν τον αεροδιάδρομο ήταν ακριβώς πάνω στο νεκροταφείο της οικογένειας Dotson. Οι περισσότεροι από τους τάφους μεταφέρθηκαν στο νεκροταφείο Bonaventure, αλλά οι τόποι τελευταίας ανάπαυσης της Catherine και του Richard έμειναν ανέγγιχτοι ως ένας τρόπος να τιμηθεί η κληρονομιά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα, πάνω από 150 χρόνια αργότερα, οι δύο τάφοι παραμένουν ενσωματωμένοι στον διάδρομο του αεροδρομίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.