Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι στην Ινδονησία, καθώς εντόπισαν την αρχαιότερη πυραμίδα στον κόσμο βορειοδυτικά των ερειπίων της Μέμφιδας.

Μάλιστα, πιστεύεται ότι είναι η πρώτη πυραμίδα που χτίστηκε ποτέ. Ανεγέρθηκε τον 27ο αιώνα π.Χ. κατά τη διάρκεια της Τρίτης Δυναστείας για την ταφή του Φαραώ Τζοσέρ.

Ωστόσο, μια επιστημονική εργασία που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο περιοδικό Archaeological Prospection υποστηρίζει ότι η Gunung Padang ήταν μια αρχαία πυραμίδα που χτίστηκε πριν από τουλάχιστον 9.000 χρόνια, με τμήματα της δομής ηλικίας 25.000 ετών.

Το Gunung Padang βρίσκεται στην κορυφή ενός σβησμένου ηφαιστείου στη Δυτική Ιάβα και σημαίνει «βουνό της φώτισης».

Από μακριά, μοιάζει με πυραμίδα και η κορυφή του λόφου είναι διασπασμένη σε μια σειρά από αναβαθμίδες, διάσπαρτες με εκατοντάδες ηφαιστειακά πετρώματα που μοιάζουν με στήλες.

Οι άνθρωποι επισκέπτονταν την περιοχή για χιλιάδες χρόνια, με θραύσματα κεραμικής που χρονολογούνται από το 45 π.Χ. έως το 22 μ.Χ. που βρέθηκαν εκεί.

Αρχαιολόγοι με επικεφαλής τον Danny Hilman Natawidjaja από το Ινστιτούτο Επιστημών της Ινδονησίας διεξήγαγαν έρευνα στην περιοχή.

Στο άρθρο τους, υποστήριξαν ότι το Gunung Padang κατασκευάστηκε τεχνητά από έναν προηγμένο πολιτισμό. Οι επιστήμονες είπαν ότι οι σαρώσεις τους έδειξαν την παρουσία κρυφών θαλάμων μέσα στο ύψωμα.

«Το εύρημα αυτό αμφισβητεί τη συμβατική πεποίθηση ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός και η ανάπτυξη προηγμένων κατασκευαστικών τεχνικών εμφανίστηκαν μόνο κατά τη θερμή περίοδο του πρώιμου Ολόκαινου ή την αρχή της Νεολιθικής, με την εμφάνιση της γεωργίας πριν από περίπου 11.000 χρόνια», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ωστόσο, τα στοιχεία από το Gunung Padang και άλλες τοποθεσίες, όπως το Gobekli Tepe, υποδηλώνουν ότι προηγμένες κατασκευαστικές πρακτικές υπήρχαν ήδη όταν η γεωργία δεν είχε, ίσως, ακόμη εφευρεθεί», πρόσθεσαν.