ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου διηπειρωτικού βλήματος της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Iron Maiden: Το φριχτό βασανιστήριο του Μεσαίωνα πίσω από το όνομα του θρυλικού συγκροτήματος

Ο αργός και βασανιστικός θάνατος που προκαλούσε

Iron Maiden: Το φριχτό βασανιστήριο του Μεσαίωνα πίσω από το όνομα του θρυλικού συγκροτήματος

Οι Iron Maiden είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα heavy metal συγκροτήματα στον πλανήτη, και μάλιστα για πάνω από 40 χρόνια.

Από το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους μέχρι την τελευταία τους κυκλοφορία – το “Senjutsu” του 2021 – οι Maiden έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως

Οι Maiden σχηματίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 από τον fleet-fingered θεό του μπάσου και κύριο συνθέτη, Steve Harris.

Το όνομα του συγκροτήματος αποδίδεται συχνά στον μπασίστα Steve Harris, ο οποίος δημιούργησε τους Iron Maiden λίγο μετά την αποχώρησή του από το προηγούμενο συγκρότημά του, τους Smiler.

Ο Harris φέρεται να εμπνεύστηκε από την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Αλέξανδρου Δουμά “Ο άνθρωπος με τη σιδερένια μάσκα”. Η ταινία με τον Leonardo DiCaprio επικεντρώθηκε γύρω από έναν άγνωστο φυλακισμένο με μια μεταλλική μάσκα, η οποία με τη σειρά της θύμισε στον Harris τη μεσαιωνική συσκευή βασανιστηρίων-το Iron Maiden.

Το Iron Maiden θεωρείτε ένα από τα πιο βάναυσα και τα πιο φριχτά βασανιστήρια που έχει σκεφθεί ανθρώπινος νους. Αυτή η συσκευή βασανισμού είχε το σχήμα μιας σαρκοφαγου και στο εσωτερικό της ήταν στρατηγικά τοποθετημένα καρφιά.

Τοποθετούσαν το θύμα μέσα στην συσκευή και μόλις έκλειναν τις πόρτες της ξεκινούσε το μαρτύριο, καθώς τα καρφιά προκαλούσαν ανεπανόρωτη ζημιά στα ζωτικά του όργανα. Τα καρφιά δεν θανάτωναν αμέσως το θύμα, αλλά πέθαινε μετά από λίγες ώρες από αιμορραγία.

Μπορούμε να πούμε πως ο Χάρις είχε δίκιο … ως ένα βαθμό. Μια «σιδηρά κυρία» είναι ακριβώς αυτό, μια κτηνώδης συσκευή βασανιστηρίων που αποτελείται από ένα φέρετρο με καρφιά. Δεν χρησιμοποιήθηκε στην πραγματικότητα ως συσκευή βασανιστηρίων στον Μεσαίωνα, αλλά αντίθετα εμφανίστηκε σε εννοιολογική μορφή τον 18ο ή τον 19ο αιώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρ’ όλα αυτά, αποτελεί ένα εξαιρετικό όνομα για ένα heavy metal συγκρότημα, τουλάχιστον, όπως σημείωσε ο Harris, «εφόσον δεν σκέφτεστε τις ατυχείς συνδέσεις με τη Μάργκαρετ Θάτσερ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.