Το 1982, επτά άνθρωποι στην περιοχή του Σικάγο πέθαναν τραγικά μετά από κατάποση χαπιών Tylenol με κυάνιο.
Τα θύματα, μεταξύ των οποίων ένα 12χρονο κορίτσι και μέλη της ίδιας οικογένειας, είχαν πάρει το φάρμακο και στη συνέχεια κατέρρευσαν και πέθαναν λίγο αργότερα.
Αρχικά, οι ερευνητές ήταν μπερδεμένοι, αλλά ένας ερευνητής της κομητείας Κουκ ονόματι Nick Pishos παρατήρησε ότι το μπουκάλι Tylenol της οικογένειας Janus και το μπουκάλι της Mary Kellerman είχαν έναν κοινό αριθμό ελέγχου: MC2880.
Ο Edmund Donoghue, αναπληρωτής ιατροδικαστής, ανακάλυψε τότε ότι και τα δύο μπουκάλια μύριζαν σαν πικραμύγδαλο, το οποίο είναι συνήθσως ένα ενδεικτικό σημάδι κυανίου. Οι εξετάσεις αίματος επιβεβαίωσαν ότι και τα επτά θύματα είχαν καταπιεί μια θανατηφόρα δόση κυανίου.
Αφού επικοινώνησε με την Johnson & Johnson, τη μητρική εταιρεία της Tylenol, ο κατασκευαστής ανακάλεσε πάνω από 31 εκατομμύρια μπουκάλια Tylenol, εξέδωσε προειδοποιήσεις, πρόσφερε ανταμοιβή 100.000 δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τον δράστη και αντικατέστησε τις ανακληθείσες φιάλες.
Οι προφυλάξεις της εταιρείας κόστισαν πάνω από 100.000.000 δολάρια και η τραγωδία είχε ως αποτέλεσμα την εφεύρεση συσκευασιών ασφαλείας που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα.
Μόνο ένας άντρας ήταν ο βασικός ύποπτος. Οι αρχές πίστευαν ότι ο James Lewis ήταν ο θύτης, αλλά όπως υποστήριξαν δεν είχαν άμεσες φυσικές αποδείξεις. Είχαν όμως μια επιστολή εκβιασμού που είχε γράψει ο Lewis στην Johnson & Johnson, την εταιρεία που κατασκευάζει το Tylenol, απαιτώντας ένα εκατομμύριο δολάρια για να σταματήσουν οι δολοφονίες. Ο Lewis καταδικάστηκε για απόπειρα εκβίασης και πέρασε 13 χρόνια στη φυλακή.