Σύμφωνα με τον Νοστράδαμο, το 2024 θα είναι μια χρονιά με καταστροφικά γεγονότα.

Ο πρόσφατος σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ishikawa της Ιαπωνίας έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία, καθώς ορισμένοι πιστεύουν ότι ήταν στη λίστα των προβλέψεων του διάσημου μάντη για το έτος. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να αναρωτιούνται τι άλλο μπορεί να μας περιμένει, αν επαληθευτούν και οι άλλες προφητείες του.

Ο Michel de Nostredame, πιο γνωστός ως Νοστράδαμος, ήταν Γάλλος αστρολόγος που γεννήθηκε το 1503. Έγραψε τις «Προφητείες», μια συλλογή 942 προβλέψεων γραμμένων σε ένα κρυπτογραφικό μείγμα λατινικών, προβηγκιανών, ιταλικών και ελληνικών για να αποφύγει τις διώξεις από την Εκκλησία.

">

Το βιβλίο αυτό, που δημοσιεύθηκε το 1555, γοήτευσε τους ανθρώπους για αιώνες, με πολλούς να πιστεύουν ότι προέβλεψε με ακρίβεια γεγονότα όπως η Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου, η άνοδος του Ναπολέοντα, ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η κατάληψη της Γερμανίας από τον Αδόλφο Χίτλερ, οι βομβαρδισμοί της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, η Γαλλική Επανάσταση και οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι. Ορισμένοι του αποδίδουν ακόμη και την πρόβλεψη του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα και της προσελήνωσης στο φεγγάρι.