ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τότε είπε «ΟΧΙ» ένας μεγάλος Έλληνας. Σήμερα πού θα βρούμε τον «μεγάλο Έλληνα»;
prodeals

Πολεμικό Μουσείο: Συλλογή από γράμματα που έστελναν στο μέτωπο το 1940- «Πατέρα θα πλέξω κασκόλ να μην κρυώνεις»

500 περίπου δελτάρια έχουν διασωθεί και διατηρούνται στο Πολεμικό μουσείο

Πολεμικό Μουσείο: Συλλογή από γράμματα που έστελναν στο μέτωπο το 1940- «Πατέρα θα πλέξω κασκόλ να μην κρυώνεις»

Το Πολεμικό μουσείο κατέχει συλλογή από γράμματα που έστελναν στο μέτωπο οι οικογένειες των αγωνιστών για να μάθουν νεότερα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο πρόεδρος του Πολεμικού μουσείου κύριος Καραμεσσήνης μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα γράμματα που λάμβαναν οι στρατιώτες στο αλβανικό μέτωπο.

Αρχικά αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο τα γράμματα έφταναν αυτές οι επιστολές στα χέρια των στρατιωτών στο μέτωπο. «Ο τρόπος επικοινωνίας του μετώπου με τους οικείους και την ενδότερη Ελλάδα και αντίστροφα γινόταν με τα καρτ ποστάλ της εποχής, γνωστά και ως δελτάρια», είπε αρχικά.

Στα 500 περίπου δελτάρια που έχουν διασωθεί και διατηρούνται στο Πολεμικό μουσείο αναγράφονται φυσικά και πολύ συγκινητικά μηνύματα. Μάλιστα εκείνοι που δεν είχαν συγγενείς για να λάβουν δελτάρια λάμβαναν μηνύματα από τον απλό λαό με παραλήπτη «ανώνυμο στρατιώτη», με αποτέλεσμα τα δελτάρια να φτάνουν στο μέτωπο και να τα παραλαμβάνουν στρατιώτες που δεν είχαν συγγενείς, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Πολεμικού μουσείου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα γράμμα μιας κόρης στον πατέρα της ο οποίος βρισκόταν στο μέτωπο και μαχόταν για την ελευθερία της πατρίδας. «Πατέρα θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν να πλέξω το κασκόλ να σου το στείλω να μην κρυώνεις», έγραφε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.